Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 9 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Fantic Motor gaat betaalbare retro motoren leveren in Nederland

Fantic Motor komt naar Nederland. Het Italiaanse cultmerk dat al meer dan vijftig jaar met de hand gebouwde motoren maakt, is een begrip in de motorwereld en vooral bekend bij kenners. Nu slaat Fantic Motor een nieuwe weg in. Dankzij een samenwerking met Yamaha gaat het bedrijf betaalbare motoren op de markt brengen, die zowel qua looks als prestatie aantrekkelijk zijn.

De roots van Fantic Motor

Voor Fantic Motor begon het allemaal in 1968. Het Italiaanse merk startte met het bouwen van mini-bikes, maar schakelde al snel om naar terreinmotoren. Na wat prototypes werd het merk succesvol en leverde het betrouwbare crossers en straatmoren af die geliefd waren in Italië. Na een aantal succesvolle jaren raakte het merk een beetje in het slop en verkocht het de rechten, waarna het in 2014 begon met het maken van brute motoren voor op de weg. Die komen nu ook naar Nederland.

Of met de hand gebouwde motoren uit Italië betaalbaar kunnen zijn? Zeker. Dankzij de samenwerking met Yamaha houdt Fantic Motor de kosten laag. Het betrouwbare blok komt van Yamaha, de rest is allemaal Italiaans. Deze motoren hebben de verzamelnaam Caballero, een ode aan de iconische straatmotoren van Fantic.

Van retro scramblers tot flattrack motoren

In de Caballero-lijn zit een aantal modellen waar je spontaan van begint te watertanden. Neem bijvoorbeeld de Caballero Scrambler, een heerlijke felrode scrambler motor met een iconisch design en nieuwe techniek. Naast de Scrambler levert Fantic Motor een brute Flat Tracker, een 50 Anniversary Bike en een Caballero Rally. Die laatste is onze persoonlijke favoriet. Sommige modellen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, voor iedere type rijder wat wils. Je kunt kiezen uit 125 cc, 250 cc en 500 cc.

De motoren zijn voorzien van vloeistofgekoelde blokken, stijlvolle LED-lichten, Fantic X Arrow uitlaten, gave spaakvelgen, ABS en veel aluminium onderdelen om het gewicht laag te houden. De Caballero Rally weegt bijvoorbeeld maar 150 kilogram en dat zie je er niet aan af. Hieronder zie je de vier Caballero-modellen van Fantic Motor.

De Caballero Scrambler

De Caballero Rally

De Caballero Flat Track

De Caballero 50th Anniversary

Vanaf wanneer de motoren beschikbaar zijn in Nederland is nog precies bekend en zal afhankelijk zijn van al dan niet versoepelde corona-maatregelen. Wel is er al een officiële Fantic Motor-leverancier in Nederland. Heel lang zal het dus niet meer duren. De prijzen van motoren schommelen tussen de 7.000 en 9.000 euro. Meer informatie vind je hier.

Helemaal gek van custom bikes? Check dan deze Yamaha Scramblers van Nederlandse bodem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Fantic Motor gaat betaalbare retro motoren leveren in Nederland
Sluiten