Redactie
Redactie Media 30 jan 2017

Fantastische cultfilm Donnie Darko krijgt wellicht een vervolg

Geweldig nieuws voor de fans van Donnie Darko: regisseur Richard Kelly hint 16 jaar later naar een mogelijke opvolger van de cultfilm.

Donnie Darko wordt zowel door fans als critici gezien als één van de beste mindfuck films ooit gemaakt. De film, met een uitblinkende Jake Gyllenhaal, krijgt gemiddeld een 8.1 op IMDb en heeft en ware cultstatus bereikt.

Wat weinig mensen weten, is dat Donnie Darko al min of meer een opvolger kreeg in 2009, genaamd S. Darko. Het was een ramp van een film, waar de originele cast en crew niets mee te maken hadden. Regisseur Richard Kelly distantieert zich dan ook van de film, maar laat tevens weten te kijken naar de mogelijkheden om Donnie Darko een waardig vervolg te geven.

Ik denk dat we nog iets veel groters en ambitieuzers kunnen doen in het Donnie Darko-universum. Het zou groot en duur worden, maar ik denk dat we de tijd en mogelijkheden hebben om het te doen. Ik wil wel eerst zeker weten dat wij het budget kunnen krijgen om deze film te maken. Ik focus mij nu eerst op mijn volgende film en daarna gaan we ernaar kijken.‘ Vertelt Kelly tegen HMV.

Fingers crossed!

Reageer op artikel:
Fantastische cultfilm Donnie Darko krijgt wellicht een vervolg
Sluiten