Warner Bros. bevestigt vervanger Johnny Depp voor Fantastic Beasts 3

Warner Bros. heeft officieel bekendgemaakt wie Johnny Depp gaat vervangen als Grindelwald in de Fantastic Beasts-franchise: Mads Mikkelsen.

Toen Fantastic Beasts and Where to Find Them uitkwam in 2016, leek het er sterk op dat de nieuwe Harry Potter-filmreeks vooral de avonturen van Newt Scamander zou gaan volgen.

Fantastic Beasts: exit Johnny Depp

Oftewel, de wereld rond reizen op zoek naar magische beesten. Al snel bleken de films echter vooral te draaien om de periode waarin de tovenaar Grindelwald de wereld terroriseerde.

Een belangrijk personage dus, dat aan het einde van de eerste film zijn opwachting maakte. Toen bleek dat Johnny Depp de rol vertolkte. In 2018 speelde hij de hoofdrol in The Crimes of Grindelwald.

Oftewel, Johnny Depp speelde de Voldemort van Fantastic Beasts. En met verve. Met de nadruk op ‘speelde’, want eerder deze maand werd bekendgemaakt dat de acteur door Warner Bros. op straat is gezet.

Speculatie en geruchten

Nadat hij een rechtszaak verloor tegen een Britse tabloid die de acteur een ‘wife-beater‘ noemde vroeg de filmstudio Depp het project te verlaten. Overigens kreeg de acteur wel gewoon zijn beloofde salaris mee, meer dan 10 miljoen dollar.

Al direct begon de speculatie over wie Depp zou gaan vervangen als Grindelwald. Geruchten deden vrijwel meteen de ronde dat Mads Mikkelsen de kwaadaardige tovenaar zou gaan spelen.

Warner Bros. bevestigt Mads Mikkelsen

De Hannibal-acteur ontkende dat, en noemde die claims pure speculatie en geruchten. Nu blijkt dat de 55-jarige acteur wel degelijk wist wat er aan de hand was. Warner Bros. heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat Mads Mikkelsen Johnny Depp gaat vervangen in de aankomende Fantastic Beasts-films.

Hannibal
Mads Mikkelsen als Hannibal (Bron: NBC)

De rest van de cast blijft gewoon intact, met Eddie Redmayne, Dan Fogler, Katherine Waterston, Ezra Miller en Jude Law. De derde film uit de Harry Potter-spinoff staat op de planning voor 15 juli 2022.

Na Casino Royale, Hannibal en Doctor Strange weten we dat Mads Mikkelsen een uitstekende schurk neer kan zetten. Vooral zijn onderkoelde manier van acteren is briljant, gecombineerd met zijn kenmerkende uiterlijk.

Transitie

Maar dat laatste is gelijk de vraag waarmee veel fans zitten: hoe gaat Warner Bros. voor een soepele transitie naar Mikkelsen zorgen? Johnny Depp had immers in de Fantastic Beasts-films een zeer uitgesproken uiterlijk.

Aan de acteer-skills van Mikkelsen zal het in ieder geval niet liggen. Waar de makers zich meer zorgen over moeten maken, is het script van Fantastic Beasts 3. De tweede film werd door critici neergesabeld vanwege een rommelig verhaal en twists die niet goed uitpakten. Ook de box office viel tegen.

Hopelijk kan deel drie het tij keren. Op naar 2022! En ach, anders hebben we altijd nog de aankomende Harry Potter-series van HBO om naar uit te kijken…

IndieWire

Reageer op artikel:
Warner Bros. bevestigt vervanger Johnny Depp voor Fantastic Beasts 3
Sluiten