Dit is waarom fans nu al enthousiast zijn over ‘Star Wars: The Last Jedi’

Over twee weken is het dan eindelijk zo ver. Op 13 december is Star Wars: The Last Jedi te zien in de Nederlandse bioscopen. De die-hard fans en liefhebbers hebben kun kaarten natuurlijk allang gereserveerd en zijn druk bezig om de voorgaande delen voor de zoveelste keer opnieuw te kijken. Maar wat als je alle films gemist hebt en totaal niet thuis bent in dit universum? Waarom zou je dan nu alsnog in dit actie avontuur moeten duiken?

Er is namelijk best een grote kans dat je nog niet geboren was toen de eerste trilogie uitkwam. De tweede trilogie kan aan je voorbij zijn gegaan, omdat je in je jeugd te druk was met andere dingen. Twee jaar geleden verscheen na lang wachten: Star Wars: The Force Awakens. Mensen van over de hele wereld gingen toen uit hun dak en het succes was enorm. Als je de voorgaande films nooit gezien hebt, is het voor jou een raadsel waarom de fans zo lyrisch zijn. Gelukkig is er nog tijd genoeg om dit te leren en ook een Star Wars-liefhebber te worden. Wij vertellen je waarom je dat moet willen.

Star Wars: The Last Jedi

1. Het verhaal is episch

Star Wars draait om de strijd tussen goed en kwaad, licht en donker, Jedi en Sith. Het verhaal zit ijzersterk in elkaar en dat is vooral te danken aan de gelaagdheid. De grote lijnen zijn duidelijk en goed te begrijpen, maar er zit nog veel meer achter. Hoe meer je hier op let, hoe sterker het verhaal wordt. Dit maakt de films geschikt voor iedereen. Van kinderen tot puristen die alles willen weten. Achter alles in de film zit een reden en daardoor kun je de films blijven kijken. Er is altijd iets nieuws om te ontdekken.

2. Alle uiteenlopende en unieke karakters

Luke Skywalker, Princess Leia, Chewbacca, Han Solo, Yoda, R2-D2, Kylo Ren, Rey en natuurlijk Darth Vader. Zelfs als je de films nog nooit gezien hebt, herken je waarschijnlijk een aantal namen. De karakters zijn zo goed uitgewerkt en herkenbaar dat je ze overal tegenkomt. Van mens tot Wookiee, tot droid: allemaal hebben ze hun eigen herkomst, verhaal en karakter. Ze geven de wereld kleur en het zal niet lang duren voordat je een favoriet karakter hebt gevonden.

Star Wars: The Last Jedi

3. De briljante opening credits

“A long time ago in a galaxy far, far away.” Met die zin begint ieder deel en het is inmiddels een begrip geworden. Vervolgens rollen de gele letters voorbij over het scherm en krijg je een korte introductie. Het is effectief, herkenbaar tijdloos en volgens velen de beste filmopening ooit.

4. Lightsabers

Als je op het internet lijstjes met de vetste filmwapens zoekt, ga je de lightsaber uit Star Wars regelmatig tegenkomen op de eerste plek. En terecht! De lightsaber rekent namelijk zonder problemen af met de uitspraak “never bring a knife tot gunfight”. In de handen van een getrainde Jedi of Sith is dit namelijk het ultieme wapen, ongeacht de vijand die tegenover je staat. En laten we ook niet vergeten dat dit wapen verantwoordelijk is voor de beste scènes uit de serie.

5. Je gaat opeens veel meer verwijzingen, grappen en memes snappen

De eerste Star Wars-film verscheen veertig jaar geleden en inmiddels bestaat de franchise uit vele films, series, boeken, stripboeken, games en ga zo maar door. Er zijn bijna geen generaties die niet opgegroeid zijn met Star Wars. De saga is zo groot dat ook andere films en series er graag referenties naar maken. Overal op het internet kom je verwijzingen naar Star Wars tegen, dus alleen dat is al een reden om aan Star Wars te beginnen.

6. De prachtige muziek

Een Star Wars-fan herken je aan zijn antwoord op de vraag: “Wie is John Williams?” Krijg je als reactie: “die donkere man van RTL”, dan heeft de desbetreffende persoon de films nooit gezien. Een echte fan weet namelijk dat er maar één echte John Williams is en dat is de componist van zo’n beetje alle Star Wars-muziek. Wat hij gemaakt heeft is simpelweg schitterend en uniek. Zodra de eerste tonen van The Force door de speakers komen, krijgen we meteen kippenvel. Iedere keer opnieuw.

Star Wars: The Last Jedi

Van jong tot oud, van man tot vrouw en van nerd tot mainstream. Star Wars is voor iedereen en dat maakt de serie zo uniek. Het is daarnaast ook voor veel mensen een bron van inspiratie. De grootste namen in de filmindustrie zien Star Wars als een voorbeeld. Dus begin snel met kijken, want dan ben je op tijd klaar om op 13 december vol spanning in de bioscoop plaats te nemen.

Heb je niet de tijd om alle films terug te kijken? No worries! The Last Jedi is namelijk het perfecte moment om in te stappen. Zelfs als je de eerste en tweede trilogie gemist hebt, kun je met een gerust hart naar de bioscoop gaan. Mocht je toch nog wat voorwerk willen doen, ga dan The Force Awakens kijken. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om te kunnen genieten van The Last Jedi. May The Force Be With You!

In samenwerking met The Walt Disney Company

Reageer op artikel:
Dit is waarom fans nu al enthousiast zijn over ‘Star Wars: The Last Jedi’
Sluiten