Grote slijterij sluit haar deuren en doet 18.000 flessen weg voor weinig

Bijzondere en unieke whisky’s hebben vaak een stevig prijskaartje. Logisch, want de inhoud van de stijlvolle flessen is met liefde en aandacht gemaakt. Het proces kost veel tijd en daar moet je voor betalen. Veel top whisky’s blijven daardoor buiten je financiële bereik, maar nu kun je ook voor weinig de beste whisky toevoegen aan je collectie.

De Belgische drankenhandel De Poldernaar is namelijk na 114 jaar failliet gegaan. In de laatste jaren bleef de omzet achter en liepen de schulden op. Mede door een btw-geschil zou de de fiscus nog 2,5 miljoen euro van de drankwinkel moeten krijgen. Een treurig verhaal, maar wel één met een voor ons positieve afloop. We willen niet als aasgieren toeslaan, maar de één zijn dood is nu eenmaal de ander zijn brood.

whisky

Er is namelijk niemand gevonden die de zaak wil overnemen en dat betekent dat de complete voorraad onder de hamer gaat. 18.000 flessen whisky, rum en andere dranken mogen voor een fractie van de prijs weg. Het is een online veiling, dus je kunt vanuit je luie stoel bieden op 450 flessen whisky, honderd soorten rum en ook voor de gin liefhebber is er genoeg te kiezen.

4 betaalbare whisky’s die in de prijzen vielen tijdens de ‘World Whiskies Awards’

De beste whisky voor weinig

Het absolute topstuk is een fles Remy Martin Cognac Louis XIII. Deze heeft een startprijs van 390 euro. Dat is behoorlijk prijzig, maar valt in het niet met de winkelprijs die 2.400 euro bedraagt. Dus mocht jij je drank verzameling willen uitbreiden met een paar mooie flessen, dan is dit je kans. Het hele aanbod zien en een bod uitbrengen doe je hier.

Reageer op artikel:
Grote slijterij sluit haar deuren en doet 18.000 flessen weg voor weinig
Sluiten