Facebook kondigt aan dat WhatsApp binnenkort reclame gaat krijgen

Op het moment dat Facebook besloot om WhatsApp te kopen, wisten we dat het ooit zou gaan gebeuren: reclame. De social media gigant wil van twee dingen zo veel mogelijk. Dan hebben we het natuurlijk over data, maar vooral over geld. Facebook is uitgegroeid van een sociaal mededelingenbord tot een ordinaire reclamezuil. Dat lot wacht nu ook voor WhatsApp. De eerste stap om de chatapp te veranderen in een goudmijn is in ieder geval gezet.

Dat werd bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Facebook Marketing Summit die dit jaar in Rotterdam gehouden wordt. Tijdens dit event onthulde Facebook de plannen voor de toekomst en daar hoort ook WhatsApp bij. De meest opvallende aankondiging is dat er vanaf 2020 reclame verspreid gaat worden via de stories functie van de populaire chat-app, WhatsApp Status. Dit geldt voor Android en iOS.

Matt Navarra on Twitter

Coming Soon to @WhatsApp… – WhatsApp Status (Stories) to get Ads in 2020 – WhatsApp for Businesses to get richer messaging format options – WhatsApp product catalog to be integrated with existing Facebook Business Manager catalog h/t + ? @Olivier_Ptv at #FMS19

Dit is pas het begin

Net als bij Instagram Stories krijg je dus tussen de berichten van je vrienden reclame te zien. Deze zien er uit als gewone posts en nemen dus je hele scherm in beslag. Volgens de kenners is dit pas het begin. We moeten er rekening mee gaan houden dat ook je chats in de toekomst niet reclamevrij blijven. Het is de verwachting is dat het niet lang gaat duren of er is reclame te vinden in het overzicht van je recente chats.

‘Verwijder WhatsApp’

Reclame is natuurlijk niet wat je wil, maar het is voor velen nog geen reden om over te stappen naar een andere chat-app. Toch roept de oprichter van WhatsApp je wel op om dit te doen. Volgens hem doet Facebook een aantal dingen die echt niet door de beugel kunnen. Benieuwd waarom je WhatsApp precies moet verwijderen? Klik dan hier. Vind je dat niet genoeg reden om WhatsApp te verlaten? Klik dan hier voor 7 handige verborgen functies die je leven makkelijker maken.

Phone Arena

Reageer op artikel:
Facebook kondigt aan dat WhatsApp binnenkort reclame gaat krijgen
Sluiten