Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

James Bond deelt klap uit: nieuwe Fast & Furious uitgesteld

Het was een pijnlijk weekend voor filmfanaten. Nadat het nieuws naar buiten kwam dat de nieuwste James Bond-film, No Time To Die, toch uitgesteld is naar volgend jaar, kwam er nog een klap: F9 verschuift ook.

No Time To Die is uitgesteld tot 2 april 2021. Oplettende lezers zal dan meteen iets opvallen: dat is de datum die gereserveerd was voor de nieuwste Fast & Furious, F9. Tevens een film van Universal.

Fast & Furious-film F9 uitgesteld

Het is al pittig genoeg om nu winst te maken met één blockbuster, zo heeft Tenet bewezen. Universal is dan ook niet zo gek om en de nieuwste 007 en Fast & Furious op dezelfde datum uit te brengen.

F9 schuift dan ook op. Gelukkig slechts tot eind mei, 28 mei, om precies te zijn. Daarmee zit er nog steeds maar een maandje tussen beide blockbusters.

Daarmee zijn beide titels een jaar uitgesteld. F9 zou aanvankelijk dit jaar op 22 mei uitkomen, en No Time To Die begin april. F9 werd toen vrijwel direct al een compleet jaar uitgesteld. Dat leek destijds een overdreven veilige zet, maar uiteindelijk geldt dat voor elke blockbuster.

Alleen deed Fast & Furious het in één keer, in plaats van fans meermaals teleur te stellen met een aantal maanden uitstel.

Zomer 2021

Daarmee wordt de zomer van 2021 praktisch een tweede kans voor de zomer van 2020. Ook Black Widow is naar mei 2021 verschoven door Disney. Ook John Krasinski’s A Quiet Place: Part II komt pas in april uit.

Een van de weinige grote films die nog in 2020 op de agenda staat is Death on the Nile, de nieuwe Agatha Christie-film van Disney. Hetzelfde geldt voor Wonder Woman 1984. Beide films komen vooralsnog in december uit. Met de nadruk op vooralsnog.

Ondertussen is het alweer vier jaar geleden dat de laatste ‘echte’ Fast & Furieus-film uit kwam, The Fate of the Furious. Hobbs & Shaw, de actiefilm die afgelopen jaar in de bioscopen draaide, was een spin-off. Op naar 2021…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CinemaBlend

Reageer op artikel:
James Bond deelt klap uit: nieuwe Fast & Furious uitgesteld
Sluiten