Robert Kroes
Robert Kroes Life 16 jun 2019

F1 countdown [46]: Nieuws van het circuit, Nederlands succes en….

We tellen af naar de Heineken Dutch GP van 2020 in Zandvoort. Als de race op 3 mei 2020 gehouden gaat worden zijn er nog 46 weken te gaan. Langzaam maar zeker komt het moment van de rentree van de FORMULE 1 weer naderbij. Wij volgen het nieuws op de voet en tellen met jou af. Ook deze week is er weer genoeg te melden van het circuit, dus we gaan snel van start.

24 uur van Le Mans teleurstellend verlopen voor Racing Team Nederland, succes voor Bleekemolen

De FORMULE 1-coureurs hadden na de GP van Canada dit weekend geen race, maar elders werd er wel geracet met een Nederlands tintje. Het was namelijk het weekend van de 24 uur van Le Mans. Met racende Jumbo-topman Frits van Eerd, F2-talent Nyck de Vries, ex F1-coureur Guido van der Garde en een nieuwe bolide leken de kansen gunstig. Helaas kreeg Racing Team Nederland onderweg te maken met materiaalpech, hinder en zelfs een crash van Nyck de Vries, die gelukkig ongedeerd bleef.

Ondanks dat de bolide een band verloor bereikte Nyck de pitstraat en kon men de race vervolgen. Helaas was een toppositie niet haalbaar. Het team finishte uiteindelijk op de 29ste plaats met 45 rondes achterstand op winnaar Kazuki Nakajima van Toyota. Hij finishte met 385 rondes en het meeste aantal meters als eerste. Zijn teamgenoot Maria José Lopez pakte de tweede plaats en voormalig F1-coureur Stoffel van Doorne nam met 6 rondes minder op de teller de derde plaats in namens SMP Racing. De volledige uitslag kun je hier nazien.

In de LM GTE klasse was er wel succes voor Jeroen Bleekemolen, die de race op zijn naam schreef.

Groot nieuws in de maak bij DutchF1race.nl

Aankomende week valt er groot nieuws te verwachten bij Dutchf1race.nl. Je kunt je nu al aanmelden voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn. Ook kun je de laatste stand van zaken omtrent de regels vanaf 2021 lezen en zien hoe Nyck de Vries reageerde op zijn crash in de 24 uur van Le Mans.

Het laatste nieuws van Circuit Zandvoort: kaartjes + racedatum

Zoals bekend heeft de organisatie van de F1 nog niet bekend kunnen maken wanneer de Formule 1 exact terugkeert op Zandvoort. Het circuit heeft inmiddels laten weten dat zij bij de organisatie gevraagd heeft om rekening te houden met 4 en 5 mei. Zij plannen het liefst geen F1-event op deze dagen. Men verwacht dat de organisatie daarvoor gevoelig is. Dit betekent dat 3 mei als datum waarschijnlijker is geworden.

Als je erbij wilt zijn maak je waarschijnlijk alleen vandaag nog kans. Directeur Jan Lammers liet namelijk gisteren in de Telegraaf al weten dat het storm loopt qua aanvragen. Dit betekent dat de tickets waarschijnlijk verloot gaan worden onder degenen die zich op tijd hebben geregistreerd. Als je jezelf nog wilt registreren moet je snel zijn. Vandaag, zondag 16 juni, is namelijk de laatste dag dat dit hier nog kan.

 

 

Reageer op artikel:
F1 countdown [46]: Nieuws van het circuit, Nederlands succes en….
Sluiten