Robert Kroes
Robert Kroes Life 23 jun 2019

F1 countdown [45]: Nieuws van circuit Zandvoort, racefeest en routinerit voor Max

We tellen af naar de Heineken Dutch GP van 2020 in Zandvoort. Als de race op 3 mei 2020 gehouden gaat worden zijn er nog 45 weken te gaan. Naar mate de rentree van de FORMULE 1 dichterbij komt is er ook steeds meer te beleven rond het circuit. Ook kijken we naar de kaartverkoop en een mogelijke oplossing voor de mensen die achter het net vissen. Tot slot staan we stil bij de plichtmatige rit van Max Verstappen in de GP van Frankrijk. Er is weer nieuws genoeg, dus we gaan snel van start.

Update kaartverkoop Heineken Dutch GP 2020

De week begon vol spanning toen bekend gemaakt werd hoe de verdere procedure voor kaartverkoop zal verlopen. Iedereen die zich ingeschreven heeft krijgt maandag 24 juni een link per mail. Met deze link kan iedereen vanaf dinsdag 25 juni kaarten bestellen. Je kunt kiezen uit dagkaarten, passe partouts voor het weekend en zelfs 3-jaars passe partouts. Er is echter één maar, er hebben zich ruim 250.000 mensen ingeschreven terwijl er maximaal 100.000 kaarten voor de racedag te vergeven zijn. Er lijken dus veel mensen teleur gesteld te gaan worden.

Racefeest.nl wil racefeest organiseren voor mensen die geen kaarten voor het circuit hebben

Die gevoelens van teleurstelling heeft de organisatie van racefeest.nl geïnspireerd om  de mogelijkheden te verkennen om een groot saamhorig racefeest te organiseren voor iedereen die de race niet vanaf het circuit kan volgen. Men hanteert voor de organisatie het á la carte model. Als jij je via de website vrijblijvend en kosteloos registreert als geïnteresseerde kun je daarna een aantal vragen over jouw favoriete programma invullen. De organisatie probeert dan met zoveel mogelijk wensen rekening te houden. Het moet namelijk een racefeest van en voor racefans worden. De vrijblijvende aanmelding is nu geopend.

Overlijden voormalig eigenaar en directeur

Verder was er niet veel goed nieuws vanaf het circuit te noteren. Het meest trieste nieuws was uiteraard het overlijden van voormalig directeur en voormalig eigenaar Hans Ernst, die na een ziekbed op 20 juni j.l. op 72-jarige leeftijd zijn definitieve rust vond na een zware ziekte.

Twijfel over FORMULE 1-vergunning circuit Zandvoort

Ook racetechnisch zat het tegen. Tijdens de GP van Frankrijk meldde Olav Mol namelijk dat er getwijfeld wordt of de  technische commissie van de FIA wel een FORMULE 1-licentie aan circuit Zandvoort zal verstrekken. Men zou twijfelen of er met de verbouwingen die gepland zijn, wel voldoen zou worden aan de technische eisen die gesteld worden. Aangezien de overeenkomst voor de race gesloten is met de tak die de rechten beheert  is één van de vereisten dat het circuit een vergunning krijgt. Door een aantal verbouwingen door te voeren verwacht men die vergunning te krijgen. Het laatste woord is echter aan de technische commissie. Mol meldde direct dat de geruchten ‘hear say’ zijn, maar het zal vast beter slapen als de vergunning ingelijst in de directiekamer hangt.

Als de vergunning komt begint de verbouwing in november

Inmiddels is de planning voor de verbouwing van het circuit bekend. In september moet het ontwerp voor de aanpassingen van het circuit klaar zijn. Wanneer de deadline verstreken is volgt de hiervoor genoemde keuring. Wanneer dit resulteert in een goedkeuring gaat de Italiaanse firma Dromo vanaf november aan de slag. Hoeveel de verbouwing moet kosten is nog onduidelijk en ook afhankelijk van eventuele aanvullende FIA-eisen. Wel is nu al bekend dat men de begroting van € 8 miljoen gaat overschrijden. Het is nog niet bekend wanneer de race gehouden zal worden.

In dit filmpje zie je alle veranderingen die aan het circuit van Zandvoort gepland zijn.

Dit zijn ALLE aanpassingen aan CIRCUIT ZANDVOORT voor de FORMULE 1 | FactChecker #17

Circuit Zandvoort kan zich de komende tijd gaan voorbereiden op de terugkeer van de Formule 1. In mei 2020 strijkt de koningsklasse voor het eerst sinds 35 jaar weer neer op het circuit in de Nederlandse duinen. Daarvoor moeten er nog wel de nodige aanpassingen worden gepleegd.

Max Verstappen 4de op GP van Frankrijk

Max Verstappen kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Frankrijk die vandaag verreden werd. In een plichtmatige race merkte hij al snel dat dit de maximale prestatie was die hij kon bereiken als er geen fouten gemaakt zouden worden door de top 3. Dit gebeurde niet, dus finishte ‘onze Max’ daar waar hij begon, op de vierde plaats. Zoals Verstappen zelf verklaarde kon hij niet anders dan ‘naar huis rijden’.  Het blijkt dat de technische aanpassingen aan zijn bolide nog niet voldoende zijn. Er waren problemen met de achterzijde van de auto, waardoor hij tekort kwam op de rechte stukken. Ook de andere coureurs wisten er niet veel spannends van te maken. Een op het circuit gewaaid paaltje was de sensatie van de dag, dus deze race zal niet als historisch de boeken ingaan. Wie toch nog even wil nagenieten kan hier de samenvatting bekijken.

2019 French Grand Prix​: Race Highlights

Who will flourish and who will wilt in the heat of the South of France? For more F1® videos, visit http://www.Formula1.com Like F1® on Facebook: https://www.facebook.com/Formula1/ Follow F1® on Twitter: http://www.twitter.com/F1 Follow F1® on Instagram: http://www.instagram.com/F1 #F1

Voor de volledigheid, Lewis Hamilton won de race en zijn Mercedes-ploeggenoot Valtteri Bottas finishte als tweede. Ferrari-coureur Charles Leclerc maakte het podium compleet. Zoals gezegd werd Max ‘best of the rest’ en Sebastian Vettel maakte de top-5 compleet. Max’ teamgenoot Pierre Gasly werd tiende en dat kon de ploeg niet waarderen. Waar eerder al geruchten over vervanging de ronde deden en er ook tijdens deze kwalificatie kritiek was heeft Gasly zichzelf geen dienst bewezen.

Nu je weer helemaal bijgepraat bent maken we ons op voor een nieuwe raceweek. De komende week weten we meer over de kaartverkoop voor de Heineken Dutch GP en wordt de Grand Prix van Oostenrijk gereden, oftewel een thuiswedstrijd voor team Red Bull. Hopelijk krijgt Max de kans om daar weer ouderwets te vlammen. Hoe dat verloopt lees je uiteraard in de volgende F1 Countdown.

Reageer op artikel:
F1 countdown [45]: Nieuws van circuit Zandvoort, racefeest en routinerit voor Max
Sluiten