Robert Kroes
Robert Kroes Life 30 jun 2019

F1 countdown [44]: vandaag vooral nagenieten van Max

We tellen af naar de Heineken Dutch GP van 2020 in Zandvoort. Als de race op 3 mei 2020 gehouden gaat worden zijn er nog 44 weken te gaan. Inmiddels is er een update over de kaartverkoop voor de Heineken Dutch GP. Ook kijken we wat er rond het circuit gebeurde. Tevens kijken we naar de vorderingen voor het racefeest. Tot slot genieten we na van de fantastische prestatie die Max Verstappen vanmiddag op de Oostenrijkse Red Bull Ring leverde. Er is weer nieuws genoeg, dus we gaan snel van start.

Update kaartverkoop Heineken Dutch GP 2020

Afgelopen maandag, 24 juni, heeft iedereen die zich tijdens de voorregistratie inschreef een link per mail gehad. Met deze link kan iedereen tot 9 juli 12 uur a.s. kaarten bestellen. Na sluiting van de inschrijfperiode volgt er dan ook naar alle waarschijnlijkheid een loting aangezien er zich ruim 250.000 mensen hebben ingeschreven terwijl er maximaal 100.000 kaarten voor de racedag te verkopen zijn. Degenen die wel hebben ingeloot krijgen eind juli of begin augustus bericht. Zij krijgen dan 5 dagen om hun kaarten te betalen. Let er dus op dat je ook tijdens jouw vakantie jouw mail en de Manners F1 countdown checkt voor het laatste nieuws. Voor de mensen die teleur gesteld gaan worden is er een alternatief.

Racefeest.nl wil racefeest organiseren voor mensen die geen kaarten voor het circuit hebben

De organisatie van racefeest.nl verkent namelijk de mogelijkheden om een groot saamhorig racefeest te organiseren voor iedereen die de race niet vanaf het circuit kan volgen. Men hanteert voor de organisatie het á la carte model. Als jij je via de website vrijblijvend en kosteloos registreert als geïnteresseerde kun je daarna een aantal vragen over jouw favoriete programma invullen. De organisatie probeert dan met zoveel mogelijk wensen rekening te houden. Het moet namelijk een racefeest van en voor racefans worden. De vrijblijvende aanmelding is nu geopend.

Nieuws van het circuit Zandvoort

Er was weer genoeg te doen over het circuit en de programmering voor de Heineken Dutch GP van vorig jaar. Wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen op een rij.

Wedstrijdleider FORMULE 1 positief verrast over plannen circuit Zandvoort

Vorige week zaaide Olav Mol twijfel toen hij meldde dat er twijfel zou zijn bij de raceleiding over het verlenen van een vergunning. Wedstrijdleider Michael Massi bezocht circuit Zandvoort deze week en was positief verrast over de plannen, zo zei hij.

Definitief geen pitspoezen voor Max tijdens Heineken Dutch GP

De knappe dames die rond de race en vooral voor de start de pitsstraat opvrolijkten met hun aanwezigheid zullen definitief niet aanwezig zijn. Een wetsvoorstel met dat doel werd afgelopen dinsdag weggestemd. Alleen VVD, Forum voor Democratie en… DENK steunden de motie die de PVV daarover indiende.

Zo laat rijdt Max: Conceptprogramma voor de Heineken Dutch GP gelekt

Iemand had tijdens een vergadering van partijen in Heemstede zijn aantekeningen laten liggen. Dat was genoeg voor een nieuwsfreak om het conceptprogamma te delen.

R.Malteser on Twitter

DutchGP #Zandvoort concept-programma incl. F2 en F3!!! @Olav_Mol @PatrickMoeke @EWdeVlieger @RTLGP @allardkalff

 

Max Verstappen wint GP Oostenrijk echt!

Max Verstappen kwalificeerde zich, mede door tijdstraffen van de concurrent, als tweede voor de start van de Formule 1. Helaas wilde zijn bolide eerst geen millimeter van zijn plaats. Na enkele seconde kon hij er toch vandoor, maar hij lag inmiddels op de 8ste plaats. Na de plichtmatige ronde van vorige week leken niet veel mensen iets voor zijn kansen te geven. Gesteund door de Orange Army die hem hartstochtelijk toejuichte begon hij aan een van de indrukwekkende inhaalraces waar hij bekend om staat. Charles Leclerc, die van pole position startte, hield hem tot 2 rondes voor het einde op afstand. Toen Max ook bij hem een gaatje zag was het ‘erop en erover’. ‘Onze’ Max finishte als winnaar, maar al snel bleek dat de stewards een onderzoek instelden omdat Verstappen een touché zou hebben gemaakt. De beelden van dat moment zie je hierna.

Verstappen’s Pass On Leclerc, All The Angles | 2019 Austrian Grand Prix

Watch every angle of Max Verstappen’s race-winning move on Charles Leclerc. For more F1® videos, visit http://www.Formula1.com Like F1® on Facebook: https://www.facebook.com/Formula1/ Follow F1® on Twitter: http://www.twitter.com/F1 Follow F1® on Instagram: http://www.instagram.com/F1 #F1 #AustrianGP

Uiteindelijk duurde het zo’n 3,5 uur voordat uiteindelijk bekend werd dat er geen straf volgde en Verstappen definitief als winnaar de boeken in gaat van de GP op de Red Bull Ring. De persconferentie was uiteraard erg gezellig voor Max. Leclerc en Bottas (respectievelijk 2 en 3) kijken iets bedrukter.

Post Race Press conference Austrian GP

Post Race Press conference Austrian GP with Max Verstappen, Charles Leclerc and Valtteri Bottas

Nu je weer helemaal bijgepraat bent maken we ons vol goede moed op voor een nieuwe raceweek. Hoe die verloopt lees je uiteraard in de volgende F1 Countdown.

Reageer op artikel:
F1 countdown [44]: vandaag vooral nagenieten van Max
Sluiten