Robert Kroes
Robert Kroes Life 7 jul 2019

F1 countdown [43]: Onrust rond circuit, update kaartverkoop en Max Verstappen

Als de Heineken Dutch GP op 3 mei wordt verreden zijn er nog 43 weken te gaan tot de festiviteiten in Zandvoort en ver daarbuiten losbarsten. Wij tellen in deze rubriek wekelijks af naar dat moment. Deze week stond er geen race op het programma, dus werd er vooral veel teruggeblikt en gespeculeerd in de Formule 1-wereld. Ook rond het Circuit van Zandvoort was er weer het een en ander te doen, dus laten we snel beginnen met de F1 Countdown van deze week.

Op en rond het circuit van Zandvoort

Deze week was men rustig met de voorbereidingen bezig, totdat er vanmorgen toch een relletje uitbrak. Het bleek al eerder dat Pirelli zich zorgen maakt over de baan. Klaarblijkelijk is die discussie nog niet uitgepraat. Jan Lammers (ex-coureur en operationeel directeur) was vanochtend duidelijk. “Pirelli bepaalt niet hoe het circuit eruit zal zien!”. Verder bleek al eerder deze week dat de directie van het circuit Zandvoort graag gebruik maakt van de kennis die bij de organisatie van het TT-circuit in Assen voor handen is.

Update kaartverkoop Heineken Dutch GP 2020

Let op! Degenen die zich hebben ingeschreven en op 24 juni een link hebben ontvangen om kaarten te bestellen kunnen dit nog tot 9 juli om 12 uur doen. Hierna sluit de inschrijving. Aangezien er 100.000 kaarten per dag beschikbaar zijn en er veel meer aanvragen gedaan zijn is er grote kans dat er meer mensen naar de race willen dan dat er kunnen. Er wordt dan een loting georganiseerd. Eind juli of begin augustus verneemt iedereen die bestelt heeft verder over de kaartverkoop. Ook daar is een reminder op zijn plaats. Wanneer je de kaarten eind juli/begin augustus krijgt toegewezen heb je volgens de laatste informatie (maar) 5 dagen om te betalen. Hou dus ook op vakantie de mail en onze F1 countdown in de gaten.

Racefeest voor iedereen die niet naar het circuit gaat

Racefeest.nl wil een groot feest organiseren voor iedereen die wel wil genieten van de terugkeer van de Dutch GP op de kalender maar niet op of rond het circuit kan zijn. Je kunt je nog steeds vrijblijvend en kosteloos aanmelden. Ook kun je dan aangeven hoe jouw favoriete racefeest eruit ziet.

Racevrij weekend zorgt voor geruchten

Er werd dit weekend niet geraced, dus was er alle tijd voor speculatie. Zo zou Fernando Alonso een vertrek bij McLaren overwegen (wat hij zelf ontkent). Ook wordt er gespeculeerd over de toekomst van Pierre Gasly bij Red Bull. Nico Rosberg zag zijn kans schoon om uit te leggen waarom Verstappen vorige week wel straf zou verdienen na zijn spannende inhaalactie. Ook Red Bull-baas Marko keek terug op het incident en gaf aan dat Red Bull haar toekomst in de F1 had heroverwogen als de zege van Max afgepakt zou worden. De officiële site van Max Verstappen heeft inmiddels een mooie fotoreportage over de GP van Oostenrijk en de klinkende overwinning van Max online gezet voor iedereen die nog even na wil genieten. Wij zijn benieuwd of er volgende week weer wat te vieren valt. Dan start namelijk vanaf 15.10 de Britse Grand Prix. Meer daarover in onze volgende F1-countdown.

 

 

Reageer op artikel:
F1 countdown [43]: Onrust rond circuit, update kaartverkoop en Max Verstappen
Sluiten