Robert Kroes
Robert Kroes Human Interest 15 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

F1 countdown [42]: het laatste nieuws van het circuit, update kaartverkoop en Max Verstappen op Silverstone

Als de F1-race op Zandvoort op 3 mei verreden wordt zijn we nog 42 weken verwijderd van de Heineken Dutch GP op Zandvoort. Tot het zo ver is tellen we met jou af naar de Nederlandse F1 race. Ook deze week kijken we naar de laatste ontwikkelingen op het circuit. Ook presenteren we een update over de kaartverkoop en toegang tot het circuit. Tot slot blikken we terug hoe Max Verstappen het vandaag deed tijdens de Britse GP die werd verreden op het iconische circuit van Silverstone.

Op en rond het circuit van Zandvoort

Deze week was er niet veel nieuws rond het circuit van Zandvoort in voorbereiding op de Heineken Dutch GP. Wel werd de discussie over de banden verder gevoerd. Jan Lammers  was vorige week duidelijk over de positie van bandenfabrikant Pirelli. Zij legden deze week uit wat het bandenprobleem is. Kort gezegd komt het erop neer dat de kom-bocht, die in de Arie Luyendijkbocht gebouwd moet worden, meer druk van de banden vraagt. De regels van de FORMULE 1 stellen echter dat de band niet aangepast mag worden voor een race. Hierdoor maakt Pirelli zich zorgen over bandenproblemen. Overigens blijkt het circuit van Zandvoort na de aanpassingen het bochtigste circuit op de racekalender te worden. Zou Max Verstappen de uitdaging al voelen?

Update kaartverkoop Heineken Dutch GP

Inmiddels sloot op 9 juli de besteltermijn voor kaarten. De organisatie gaat nu loten wie er kaarten mogen bestellen. Eind juli of begin augustus krijgen de gelukkigen de uitnodiging om te bestellen. Via de FAQ-sectie is inmiddels meer te lezen over de procedure rond kaartverkoop en toegang. Zo geeft men aan gebruik te gaan maken van toegangscontrole met legitimatie en fouillering. Hoe men dat, met naar verwachting 100.000 bezoekers per dag, wil doen is nog onduidelijk. Men zal dan controleren of de naam op het ticket gelijk is aan de naam in het ID-bewijs. Daarnaast blijkt de organisatie nog een aantal kaarten uit de verkoop te hebben gehouden voor resellers. Tot slot zal er eind 2020 een ticketmarktplaats geopend worden. Hoe die eruit ziet is nog niet bekend, maar de bedoeling is dat men daar bij verhindering de kaarten kan aanbieden (tegen kostprijs plus kosten van de eerste koper).

Voorkom teleurstelling en vier het racefeest.nl

Er lijken dus veel mensen teleurgesteld te gaan worden. Racefeest.nl probeert die teleurstelling te compenseren met een unieke ervaring. Hiervoor organiseren zij een racefeest voor iedereen die wel racefan is maar niet naar het circuit kan of wil gaan. Terwijl de organisatie aan een verrassend feestprogramma werkt kan je jezelf nog steeds vrijblijvend en kosteloos aanmelden om op de hoogte te blijven.

Max Verstappen tijdens de British GP op Silverstone

“Onze” Max mocht na de kwalificatie vanaf de vierde plek starten voor wat een spectaculaire race zou gaan worden. Het duurde niet lang voordat Verstappen weer een spectaculaire strijd met Charles Leclerc, die er na de bijzonder spannende race in Oostenrijk weer zin in hadden. Wederom was Verstappen de winnaar van de tweestrijd. Hij leek daarna op weg naar een top-klassering. Die droom spatte abrupt uiteen toen Sebastian Vettel verkeerd inremde en de bolide van Verstappen vol op de staart raakte. Lewis Hamilton wist de race uiteindelijk te winnen en deed dit als eerste voor de zesde maal. Bottas en Leclerc completeerden het podium. Hoewel Max Verstappen de race wel uit kon rijden restte hem slechts de vijfde positie. De tijdsstraf van 10 seconden die Vettel ontving en de excuses die hij Max aanbood zijn dan ook een schrale troost.

SUNDAY DRIVE ? on Twitter

So.. Whose fault? ?#BritishGP (Vettel and Verstappen crash at club) https://t.co/D9D702zrbc

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
F1 countdown [42]: het laatste nieuws van het circuit, update kaartverkoop en Max Verstappen op Silverstone
Sluiten