Robert Kroes
Robert Kroes Life 28 jul 2019

F1 countdown [40]: circuit-update, update kaartverkoop en Max Verstappen flikt het weer! [update]

Als de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei verreden wordt zijn we nog 40 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar dat moment. Deze week bracht ons positief nieuws van het circuit. Ook delen we de laatste updates over de kaartverkoop en het racefeest. Daarna kijken we vooruit naar de positie van Max Verstappen tijdens de GP van Duitsland. Tot slot blikken we terug naar een bijzonder stuk ‘Nederlandse’ Formule-1 geschiedenis, dat 25 jaar geleden geschreven werd.

De week op circuit park Zandvoort

Deze week was er goed nieuws te melden vanaf het circuit. Zo bepaalde de rechter dat men op het circuit vanaf nu 12 dagen in plaats van 5 dagen extra geluid mag maken. Op normale dagen moet het geluid onder 50 decibel blijven. Tijdens de uitzonderingsdagen mag dit maximaal 70 decibel zijn. Dit is vergelijkbaar met het geluid van een stofzuiger op volle kracht als je ernaast staat. Vorige week bespraken we in onze F1-update al iets over de verbouwing en we meldden al eerder de verbale schermutseling met bandenfabrikant Pirelli. Daar is nu ook goed nieuws te melden. Pirelli heeft de plannen voor verbouwing bestudeerd. De bandenfabrikant gaat er nu alsnog vanuit dat men met de normale banden kan racen.

Update kaartverkoop Heineken Dutch GP

In onze special van eerder deze week gaven we al veel informatie over de kaartverkoop van de Heineken Dutch GP. De kaartverkoop en de teleurstelling van de fans die naast een kaartje grepen was volop in het nieuws. Ook de woekerhandel op Marktplaats haalde alle pers en leidde zelfs tot Kamervragen. De racedirectie is helder; het kopen van kaarten van deze woekeraars is zinloos aangezien ze ongeldig verklaard gaan worden. Inmiddels hebben de gelukkigen de betaal-link gehad. Deze is bij een aantal racefans in de spambox beland. Je moet dus even jouw spambox checken als je wel het bericht hebt gehad dat je kaarten toegewezen hebt gekregen, maar nog geen betaallink.

De informatie over gespreid betalen was nog niet bekend, maar als je de betaallink volgt kom je die informatie wel tegen. Als je 5% extra handelingskosten betaalt kun je gespreid betalen. Voor kaarten voor 1 jaar is betaling in 3 termijnen mogelijk. Bij betaling voor 3-jaars pase-partouts mag je in 9 termijnen betalen. De regels zijn wel streng. Zo ben je, als je de eerste termijn wel op tijd betaalt en de volgende termijn(en) niet, alsnog jouw kaarten kwijt. Ook krijg je de eerste, betaalde termijn dan niet terug. Als je niet kiest voor de betalingsregeling moet je binnen 5 dagen na afgelopen woensdag betaald hebben. Ook wanneer je wel voor de betalingsregeling kiest moet je de eerste termijn binnen die 5 dagen betaald hebben.

Voorbereidingen racefeest in volle gang

Omdat er al langer teleurstelling dreigde voor veel fans die de Formule 1-race op het circuit moeten missen begon een club enthousiaste fans al snel met de organisatie van Racefeest 2020. Hoewel men werkt met een capaciteit van 20.000 mensen werkt is ook daar de belangstelling groot, zo laat de organisatie weten. Inmiddels is ook het programma op hoofdlijnen bekend. De programmering bestaat uit live muziek van Nederlandse top-acts, spannend entertainment en diverse race-ervaringen. De presentatie van de dag is in handen van een bekend Formule 1-gezicht. Begin september wordt de locatie bekend. Hierna wordt meer bekend over de kaartverkoop. Degenen die zich vrijblijvend vooraf inschrijven krijgen daarbij voorrang. Het enthousiasme is groot, maar kosteloos en vrijblijvend inschrijven voor het racefeest is nog mogelijk.

Max Verstappen stuntte vanmiddag weer tijdens de GP van Duitsland!

Voordat de Heineken Dutch GP verreden gaat worden valt er natuurlijk nog veel meer te genieten van de Formule 1. Vanmiddag staat met de GP van Duitsland de laatste race voor de zomerstop genoteerd. Tijdens de trainingen van vrijdag en gisteren kwam Max Verstappen in eerste instantie niet verder dan de vierde startplek. Tijdens de kwalificatie zette hij echter een zeer knappe prestatie neer. Daarom mag hij vanmiddag vanaf de tweede plek vertrekken. Met Lewis Hamilton voor hem op pole positie en met de hete adem van Valtteri Bottas vanaf P3 in de nek belooft het een spannende race te worden. Schrijft Max weer geschiedenis door ook deze GP op zijn naam te zetten?

Update 17.15: Inmiddels zijn we een chaotische en spannende race verder. Mede dankzij goede samenwerking met zijn team heeft Max Verstappen de -wellicht laatste- GP op Hockenheim op zijn naam geschreven. Hiermee pakt hij zijn 7-de GP-overwinning van dit jaar. Met name de tacktiek om op de juiste momenten van ‘intermediate’ banden naar ‘softs’ te gaan (softs zijn prettiger bij regen) bracht Verstappen aan de leiding, al hielp de spin van Hamilton in de 53-ste ronde ook.

Ziggo Sport deelde de clip waarin je Max Verstappen kan zien finishen.

Max wint!

Bekijk deze en meer video’s op Ziggo Sport

 

Dit weekend 25 jaar geleden: Verstappen schrijft geschiedenis

Nu is het elke keer een stukje geschiedenis als Max Verstappen een Grand Prix wint, maar dit weekend is het net iets bijzonderder. Het is dit weekend namelijk 25 jaar geleden dat vader Jos Verstappen ook racegeschiedenis schreef. Hij reed toen, ook op de GP van Duitsland, de race voor Benneton. Tijdens het bijtanken gaat er in de pitstraat iets gigantisch fout. De beelden van het inferno gingen de wereld over.

In dit fragment zie je wat er gebeurt en vertelt Jos Verstappen zelf hoe hij de situatie beleefde.

Jos Verstappen Pitbrand Hockenheim 1994 Benetton

Een fragment uit de review van het Formule 1 seizoen 1994 van RTL5, met commentaar van Olav Mol en Jos Verstappen over de pitbrand in Hockenheim (Duitsland) bij Benetton.

In deze uitzending van Bureau Sport kijkt men uitgebreider terug met betrokkenen.

Jos Verstappen over de brandauto op circuit Hockenheim in 1994

In 1994 hield Fomule 1-minnend Nederland het hart vast. Terwijl Jos Verstappen een pitstop maakte, vloog zijn wagen in brand. Dat de vader van Max er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen, blijft een klein wonder.

 

Gelukkig verliep de race vanmiddag beter!

 

Reageer op artikel:
F1 countdown [40]: circuit-update, update kaartverkoop en Max Verstappen flikt het weer! [update]
Sluiten