Robert Kroes
Robert Kroes Sport 5 aug 2019

F1 countdown [39]: circuit-update, Heineken Dutch GP VIP en Max Verstappen afgetroefd

ls de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei verreden wordt zijn we nog 39 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar dat moment. Deze week bekijken we de laatste stand van zaken op het circuit van Zandvoort. Ook bekijken we hoe je nog aan kaartjes kunt komen. We bekijken ook hoe de VIP-pakketten voor de Heineken Dutch GP eruit zien. Daarnaast volgen we de ontwikkelingen bij racefeest 2020 en we sluiten af met prestaties van Max Verstappen, die dit weekend bij de GP van Hongarije weer opzien baarde.

De laatste stand van zaken op circuit Zandvoort

Zoals we al eerder berichtten zijn de plannen voor het aangepaste circuit van Zandvoort nog niet goedgekeurd door de technische commissie van de FORMULE 1-organisatie. Deze week was er overleg en bestond de kans op goedkeuring. Deze is echter nog niet verleend. De technische commissie heeft aanvullende vragen gesteld. Volgens de technische commissie en de organisatie is er echter geen reden tot ongerustheid. Er is voortdurend overleg. Als er een bevredigend antwoord op de vragen komt is een vergunning snel afgegeven. Daarnaast was er een delegatie van het circuit te gast bij de GP van Duitsland. Op Hockenheim lieten zij zich voorlichten over wat er praktisch komt kijken bij een FORMULE 1-race. Met name de medische zorg stond centraal.

Max in actie zien: Kaartverkoop Heineken Dutch GP

De kaartverkoop voor de Heineken Dutch GP blijft tot speculatie leiden. Zo heeft Marktplaats.nl aangegeven dat zij geen gegevens van (aan)bieders gaat delen met de organisatie van de Heineken Dutch GP. Daarmee lijkt het aanpakken van woekerhandelaars lastiger te worden. Daartegenover staat dat er toch nog mogelijkheden zijn om aan kaarten te komen. De organisatie zal in september een eigen marktplaats inrichten. Hier zullen kaarten voor vrijdag en zaterdag aangeboden worden. Ook komen hier kaarten voor zondag te koop die niet betaald zijn na gunning. De organisatie geeft aan dat mensen die zich ingeschreven hadden maar uitgeloot zijn voorrang krijgen.

VIP-pakketten Heineken Dutch GP

Voor de meer vermogende fans zijn er mogelijkheden om bij het evenement als VIP aanwezig te zijn. De organisatie heeft hiervoor de mogelijkheden gedeeld en een informatie-avond aangekondigd. Er zijn 6 Official Event Supplier Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix pakketten aangeboden. Deze bieden onder meer diverse sponsormogelijkheden, de mogelijkheid voor een eigen campagne en een flinke hoeveelheid kaartjes. Dit alles onder voorwaarde dat de sponsor zich voor 3 jaar verbindt en bereid is EUR 500.000,- per pakket af te rekenen.

Ook zijn er 10 DGP Private launches te bestellen. Deze bieden uiteraard toegang tot de prestigieuze Paddock Club, 100 VIP-tickets per dag, eten, drinken en ondersteuning. Ook voor dit pakket is drie-jaars verbinding gevraagd. De kosten hier bedragen EUR 250.000,- per pakkket.

Als laatste optie kan men één van de 40 DGP Corporate Launch pakketten aanschaffen voor EUR 50.000,-. Je krijgt dan 25 VIP-tickets per dag, een hapje en een drankje en meer extra’s.

Tot slot kunnen maximaal 3.000 racefans een VIP-kaart kopen voor de ‘home straight’ en toegang tot het DGP Race Home. Ook zijn drankjes en ‘fingerfood’ inbegrepen. Ook hier vraagt men een 3-jarig committment naast de EUR 995,- voor een kaartje. Men verwacht dat dit, zeker na de informatie-avond op 27 augustus snel uitverkocht zal zijn. Dit betekent dan een omzet van € 10.485.000,-. ex BTW.

Voorbereidingen op het racefeest 2020

Ook bij het racefeest 2020 gaan de voorbereidingen voorspoedig. De organisatie laat weten dat de programmering rond is en dat er een bekend Formule 1-gezicht getekend heeft als gastheer. Het aantal inschrijvingen nadert de capaciteit van 20.000 bezoekers steeds sneller. Uiteraard bieden zij ook zakelijke mogelijkheden. Meer informatie over de kaartverkoop volgt in september. Wel is bekend dat er voorrang is voor degenen die zich gratis en vrijblijvend registreren om op de hoogte gehouden te worden. De registratie is nog open.

Max Verstappen schrijft geschiedenis tijdens GP van Hongarije

Wederom schreef Max Verstappen geschiedenis. Deze keer niet tijdens de race maar tijdens de kwalificatie. Dankzij voortreffelijke rijkunsten wist hij namelijk voor het eerst de pole position te veroveren. Dit was de eerste pole position van een Nederlander ooit. Max begon dan ook in toppositie aan de race. Deze race bleek uit te lopen op een titanengevecht met Lewis Hamilton. Door een strategische zet van team Mercedes, dat Hamilton naar binnen haalde voor een pitsstop om het laatste deel van de race op de snellere medium-banden af te leggen moest Max Verstappen 3 ronden voor de finish afstand doen van de winnende positie. Hij finishte als tweede. Na afloop legde hij zelf uit hoe de race verliep.

Ziggo Sport F1 on Twitter

? ‘We waren vandaag net niet snel genoeg’, aldus @Max33Verstappen na de GP van Hongarije #HungarianGP #Verstappen #ZiggoSportF1 https://t.co/fpNU3AowDt

 

Reageer op artikel:
F1 countdown [39]: circuit-update, Heineken Dutch GP VIP en Max Verstappen afgetroefd
Sluiten