Robert Kroes
Robert Kroes Life 18 aug 2019

F1 countdown [37]: circuit-update, Heineken Dutch GP hotels, racefeest en echte transfer Max Verstappen?

Als de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei verreden wordt zijn we nog 37 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar de start van de Heineken Dutch GP. Ook tijdens de zomerstop van de FORMULE 1 tellen we verder af. Deze week zien we hoe de spanningen rond het circuit oplopen. Ook zien we hoe de hotelovernachtingen tijdens het raceweekend geregeld zijn. Tot slot lijkt er toch echt transfernieuws over Max Verstappen in de maak te zijn.

Heineken Dutch GP zorgt voor spanningen in Zandvoort

Nu het zomerreces bijna ten einde is komt de politiek weer in actie. De Zandvoortse raad is niet gerust op de gang van zaken rond het circuit en wil duidelijkheid. Zij dreigen zelfs om bestuurlijk in te grijpen. Ook bewonersorganisatie ‘rust aan de kust’ blijft dreigen het proces voor vergunningen te verstoren. Zij zijn uit op een deal en willen het aantal geluidsdagen voor het circuit terugdringen in ruil voor het geen bezwaar maken. In dat opzicht is het pikant dat circuit Zandvoort juist toestemming kreeg voor extra geluidsdagen.

Heeft de organisatie alle hotels geboekt rond de Heineken Dutch GP?

De organisatie van de Heineken Dutch GP heeft naar verluid 8.000 hotelkamers geboekt voor de periode rond de race. Via de site van de Heineken Dutch GP is het mogelijk om een hotel te boeken tijdens de race. Aangezien de datum van de race nog niet bekend is houdt men 7 tot 11 mei aan, maar dit slechts als voorbeeld. Volgens de partnersite, waar de officiële site naar doorverwijst, kun je terecht vanaf EUR 171,- per nacht voor een tweepersoonskamer. Klein ongemak is dat je dan wel ruim 40 kilometer van het circuit logeert in bijvoorbeeld Rijswijk of Bunnik.

Wil je dichterbij verblijven dan zijn er opties in het Apollo Hotel in IJmuiden op iets meer dan 8 kilometer van het circuit. Je betaalt dan EUR 372,- per nacht. Ook het Bastion Hotel Schiphol Hoofddorp, dat op 14,9 kilometer afstand het één na dichtste bij is op de partnersite biedt nog 4 kamers voor EUR 210,- per kamer per nacht. De site meldt overigens dat hier voorverkoopkortingen in berekend zijn.

Racefeest 2020

De voorbereidingen voor racefeest 2020 zijn in volle gang. De ‘komkommertijd’ geeft de organisatie mooi de gelegenheid om alles voor te bereiden voor een perfect evenement. Zij hopen dan ook vanaf september snel met meer informatie naar buiten te kunnen treden. Wel merken zij dat veel mensen interesse hebben om dit unieke racefeest bij te wonen. Daarom zullen zij bij de kaartverkoop voorrang geven aan degenen die vooringeschreven zijn. Je kunt je kosteloos en vrijblijvend inschrijven op de website.

Transfer Max Verstappen toch op komst?

Dat Max Verstappen volgend jaar nog steeds het vertrouwde Red Bull vertegenwoordigt lijkt duidelijk. Toch zal de teamleiding daar meer hoofdpijn hebben dan vorige week. Toen maakte zij namelijk nog een grapje over eerder transfernieuws voor Max. Deze week is het Mercedes-teambaas Toto Wolff die wat olie op het vuur gooide door Max Verstappen ronduit een optie te noemen voor een stoeltje in 2021. Uiteraard noemt hij andere opties en is het erg voorzichtig, maar gezien de resolute afwijzing van mogelijkheden voor Fernando Alonso lijkt hij toch meer te weten dan hij nu zegt.

Reageer op artikel:
F1 countdown [37]: circuit-update, Heineken Dutch GP hotels, racefeest en echte transfer Max Verstappen?
Sluiten