Robert Kroes
Robert Kroes Life 2 sep 2019

F1 Countdown [35]: circuit Zandvoort update, racefeest en slechte dag Max Verstappen op inktzwarte GP van België

Inmiddels weten we zeker dat de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei 2020 verreden wordt. We zijn dus nog 35 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar de start van de Heineken Dutch GP. We bekijken het laatste nieuws van het circuit Zandvoort en  FORMULE 1 tellen we verder af. Deze week was er weer nieuws van het circuit en werd de officiële datum bekend. Dit betekent dat het racefeest in de steigers kan. Helaas besloten we dit raceweekend met een inktzwarte GP van België. Dat het Max Verstappen niet meezat was ineens bijzaak.

Circuit Zandvoort update

Een van de grootste struikelblokken voor de F1-race op Zandvoort zijn de milieu-organisaties die dreigen met bezwaarprocedures en rechtszaken. Het circuit kreeg inmiddels onder voorwaarden toestemming om te verbouwen, waarbij het seksleven van de rugstreeppad en zandhagedis gewaarborgd wordt. Toch dreigen milieu- en omgevingsorganisaties met bezwaarprocedures.

Daarnaast was er, zoals wij vorige week meldden, een informatie-avond voor bewoners van Zandvoort. Daar maakte men de eerste plannen bekend. Inmiddels blijkt dat men het ontmoedigt om met de auto naar Zandvoort te komen, maar dat men het niet compleet gaat verbieden. Ook gaat men mensen die wel naar circuit Zandvoort willen maar geen kaarten hebben voor de Heineken Dutch Grand Prix weren en verwijzen naar andere evenementen.

Datum Heineken Dutch GP op circuit Zandvoort bekend

Afgelopen woensdag was het zover. Eindelijk maakte de Formule 1-organisatie een eind aan alle speculaties over de datum van de Heineken Dutch GP 2020 door de F1-kalender voor volgend jaar te onthullen.

Formula 1 on Twitter

🗓 F1 2020 CALENDAR 🗓 ✅ 22 races ✅ 7 back-to-back race weekends ✅ First ever race in Vietnam (5 Apr) ✅ A return to Zandvoort (3 May) * Subject to FIA approval

Het is een feit, de Heineken Dutch GP gaat op circuit Zandvoort op 3 mei van start.

Racefeest 2020 zakelijk ook in de steigers

Nu de datum van de race bekend is weet de organisatie wel een suggestie voor alle raceliefhebbers die niet naar Zandvoort kunnen. Het RaceFeest 2020 vindt dus ook op 3 mei plaats. Vanaf aankomende week verwacht men steeds meer details van de locatie en het programma te kunnen onthullen. Je kunt je op de website uiteraard nog steeds aanmelden als geïnteresseerde. Daarnaast biedt het RaceFeest 2020 natuurlijk ook genoeg zakelijke mogelijkheden. Deze delen zij via LinkedIn. Als je op de hoogte wilt blijven van de zakelijke ontwikkelingen kun je hen dus via deze link vinden.

Max Verstappen bijzaak op inktzwarte GP van België

De GP van België had een feest moeten worden. Na de enorme crash in de F2-race van gisteren, die de dood van coureur Anthoine Hubert tot gevolg had, was daar uiteraard geen sprake meer van. De Oranje-camping hield het gepast stil en ook de racedag zelf stond vandaag geheel terecht in het teken van Huber, die maar 22 jaar mocht worden. Dat Max Verstappen al in de eerste ronde uitviel omdat hij in de ‘muur’ terecht kwam na een touché met Kimi Raikkonen was dan ook bijzaak. Charles Leclerc won zijn eerste FORMULE 1-race en droeg de winst op aan zijn vriend Hubert. Lewis Hamilton pakte de tweede plaats en Valtteri Bottas maakte de top 3 compleet.

In dit filmpje zie je de touché met Raikkonen.

Ziggo Sport F1 on Twitter

Aii!! @Max33Verstappen valt in de eerste ronde uit 😕 Na een dramastart en touché met Raikkonen de muur in 💥 #BelgianGP #Verstappen #ZiggoSportF1 https://t.co/Q9Av7A4dEF

Nog tijdens de race vertelde Max Verstappen zelf hoe hij de situatie ervoer.

Ziggo Sport F1 on Twitter

@Max33Verstappen over zijn slechte start en uitvalbeurt bij @jackontracks: 💬 ‘Ik denk dat Raikkonen niet wist dat ik daar nog zou zijn’ #BelgianGP #ziggosportf1 https://t.co/kin4YvDBfe

Hopelijk kunnen we de volgende F1-countdown positiever afsluiten.

 

 

Reageer op artikel:
F1 Countdown [35]: circuit Zandvoort update, racefeest en slechte dag Max Verstappen op inktzwarte GP van België
Sluiten