Robert Kroes
Robert Kroes Life 15 sep 2019

F1 Countdown [33]: nieuws van circuit Zandvoort, racefeest en Max Verstappen is vrij

Nu de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei 2020 verreden wordt zijn we dus nog 33 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar de start van de Heineken Dutch GP. We bekijken het laatste nieuws van het circuit Zandvoort en het racefeest. Daarnaast is er deze week geen race, dus kijken we waar Max Verstappen zijn tijd deze week mee doorbrengt.

Circuit Zandvoort update

Er was de afgelopen week zowel goed nieuws als slecht nieuws te melden rondom het circuit. Het goede nieuws is dat de spoorcapaciteit flink wordt uitgebreid. De overheid en Prorail gaan de verbinding naar Zandvoort aanpakken. Zo komen er twee sporen bij en wordt de elektriciteitsvoorziening onder handen genomen. Daarmee krijgt Zandvoort een blijvende impuls. Tijdens, maar ook na de race kunnen er namelijk wel 10 treinen per uur aankomen. Ook merk je op het circuit dat de voorbereiding begonnen is. De eerste schop om het circuit raceklaar te krijgen ging de afgelopen week de grond in. Men is namelijk bezig om de grond bouwrijp te maken voor de eerste tijdelijke tribunes. Slecht nieuws (voor raceliefhebbers) kwam uit de hoe van de natuurorganisaties. Zij gaan namelijk in kort geding een verbod op de werkzaamheden eisen. Prins Bernhard legde uit dat de zorgen wat hem betreft niet nodig zijn.

Voor raceliefhebbers met nostalgische gevoelens zette het Noord-Hollands archief een beeldbank online. Hier kun je ruim 200 beelden van de historische GP’s bekijken.

Heineken Dutch GP website toevoeging over circuit Zandvoort

Op de officiële website van de Heineken Dutch GP is nog geen nieuws te vinden. Wel breidde men de website uit met nieuws over (de historie van) het circuit en een aantal foto’s.

Het RaceFeest komt eraan!

De organisatie van het RaceFeest popelt om de kaartverkoop te beginnen. Zeker omdat steeds meer geïnteresseerden zich aangemeld hebben. Zij hopen begin oktober alle plannen en festiviteiten bekend te maken. Zij delen wel alvast een tip. Je hoeft je natuurlijk niet voor jezelf op te geven. Met een programmering voor het hele gezin zijn kaarten voor het RaceFeest natuurlijk ook een ideaal kado voor in de zak van Sinterklaas of onder de Kerstboom. Wil je meer weten? Meld je alvast kosteloos en vrijblijvend aan! De organisatie houdt je graag op de hoogte.

Max Verstappen niet achter het stuur

Max Verstappen had vorige week tijdens de GP van Italië een bewust achterhoedegevecht. Desalniettemin zullen veel racefans vast eens door zijn ogen naar een GP willen kijken. Dat kan nu dankzij een enthousiaste Youtuber. (tekst gaat door onder het fragment).

F1 2019 DRIVER’S EYE Max Verstappen At Monza (25% Race)

Let’s jump onboard with the Red Bull RB15 of Max Verstappen at Monza for a Driver’s Eye view! Thanks for watching and dont forget to hit that like and subscribe button if you enjoyed the video. Instagram Personal : https://www.instagram.com/mxwll_44/ Instagram RaceVidzzzFTW : https://www.instagram.com/racevidzzzftw/

 

Deze week is er geen GP, dus heeft hij tijd voor andere dingen. Zo promoot hij de actie van sponsor Jumbo. Je kunt bij de supermarktketen sparen voor een miniatuur-racewagen van Max. Ook kun de bolide waarin Max Verstappen al zoveel mooie prestaties leverde zelf bewonderen. De F1-auto van Max is namelijk op Jumbo tour.

Max Verstappen on Twitter

I parked my showcar in front of @JumboSupermarkt. Where will you park yours? #maxparkeertruc https://t.co/9dgG1lZ4NJ

 

Daarnaast nam hij een filmpje op met veiligheidstips bij het karten. (Tekst gaat verder na het filmpje).

#FIAKarting – Safety 101 – Max Verstappen

Uploaded by FIA on 2019-09-15.

Tot slot blikte hij met zijn erace-collega Lando Norris nog even terug op zijn zomervakantie.

How Max Verstappen and Lando Norris spent their summer

Uploaded by 500k views on 2019-09-15.

Volgende week staat de GP van Singapore op het programma, dus hebben weer spannende momenten om naar uit te kijken.

Reageer op artikel:
F1 Countdown [33]: nieuws van circuit Zandvoort, racefeest en Max Verstappen is vrij
Sluiten