Robert Kroes
Robert Kroes Life 9 sep 2019

F1 Countdown [34]: circuit Zandvoort update, racefeest en Max Verstappen

Nu de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei 2020 verreden wordt zijn we dus nog 34 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar de start van de Heineken Dutch GP. We bekijken het laatste nieuws van het circuit Zandvoort en de  FORMULE 1. Zo tellen we verder af naar de race der races. We zetten het nieuws van het circuit op een rij en bekijken de voorbereidingen voor het racefeest. Doordat Max Verstappen zijn derde nieuwe motor van het seizoen kreeg werd de GP van Italië op Monza een achterhoedegevecht.

Circuit Zandvoort update

Liberty Global reageerde op zorgen over de timing van de verbouwing op het circuit Zandvoort. Zij laten weten zich geen zorgen te maken. Volgens hen loopt alles volgens plan en gaat de Heineken Dutch GP zeker door. In dit artikel bekijkt men de architectuur van recreatiepark Qurios Zandvoort. Dit nieuwe recreatiepark is aangelegd tussen het circuit en het strand. Het opende eerder deze zomer haar deuren. Huisjesverhuurder Center Parcs heeft een wat curieuze pagina in het leven geroepen. Op deze pagina meldt ze dat ze met een externe partij bezig is over de verhuur van huisjes op het circuit. Dit betekent dat boekingen nu niet mogelijk zijn. Er is ook geen wachtlijst geopend. In een raadsvergadering gaf de Zandvoortse wethouder Ellen Verheij antwoord op vragen over de stand van zaken.

Heineken Dutch GP organisatie-update circuit Zandvoort

De organisatie van de Heineken Dutch GP is ook druk met de voorbereidingen. Zij liet bij monde van sportief directeur Jan Lammers weten dat de verbouwing van het circuit Zandvoort nog deze maand begint. Radio Veronica bracht eerder deze week een terugblik op de laatste GP die men op Zandvoort verreed. Naar aanleiding van de logistieke chaos rond de GP op Spa ging de Telegraaf nog een keer in gesprek met betrokken over de logistiek rond de Heineken Dutch GP. Jan Lammers liet weten dat hij droomt van een camping bij het circuit. Daarmee liet hij zien (nog) geen lezer van onze rubriek te zijn. Wij meldden namelijk al eerder dat zo’n camping er komt.

Organisatie Racefeest op stoom

Terwijl men hard werkt aan het circuit is de organisatie van het Racefeest 2020 ook druk in de weer. De artiesten melden zich inmiddels zelf aan om op te mogen treden. Ook zijn zij druk in overleg met de beoogde locatie om de laatste punten op de i te zetten. De verwachting is dat de kaartverkoop, waarvoor al veel animo is, vanaf oktober van start gaat. Degenen die zich vrijblijvend en kosteloos vooraf registreren krijgen daarbij voorrang. Het aantal registraties stijgt snel. Voorkom dus dat je achter het net vist en meld je aan.

Max Verstappen voert achterhoedegevecht bij GP Italië

Samen met de Grand Prix van België is de GP op Monza de minst favoriete race van Max Verstappen. Voor het team dus de ideale gelegenheid om de derde nieuwe Honda-motor van dit seizoen in gebruik te nemen. De FIA-reglementen schrijven echter voor dat een team maximaal 2 x per seizoen van motor mag wisselen. Daarna geldt voor iedere wissel dat de coureur vanaf de laatste plaats moet starten. Door deze race te kiezen heeft de organisatie de schade beperkt gehouden. Met Max vanaf de achterste startrij konden de fans zich dus verheugen op een inhaalrace. Zoals bekend is Max in dit soort situaties altijd op dreef. Hij wist dan ook door te dringen tot de achtste plaats. Net als vorige week finishte Charles Leclerc als eerste. Mercedes-coureurs Bottas (2de) en Hamilton (3de) maakten het podium vol. Op 22 september mag Max weer voluit tijdens de GP van Singapore.

Reageer op artikel:
F1 Countdown [34]: circuit Zandvoort update, racefeest en Max Verstappen
Sluiten