Robert Kroes
Robert Kroes Life 23 sep 2019

F1 Countdown [32]: circuit Zandvoort, extra kaarten Dutch GP en Max(imaal) Verstappen

Nu de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei 2020 verreden wordt zijn we dus nog 32 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar de start van de Heineken Dutch GP. We bekijken het laatste nieuws van het circuit Zandvoort. We delen ook hoe je alsnog aan kaartjes voor de Heineken Dutch GP kunt komen. Daarnaast blikken we terug op de GP van Singapore, het stratenscircuit waarvoor Max Verstappen als winnaar was getipt.

Circuit Zandvoort update

Het milieu was ook deze week onderwerp van gesprek op en rond het circuit. Zo zou het stikstofprobleem de bouwwerkzaamheden kunnen verhinderen. Minister Bruins liet zondag in Buitenhof echter weten dat de Nederlandse Formule 1-race gewoon doorgaat als het aan het kabinet ligt. Vanaf het circuit reageerde men uiteraard verheugd. De verbouwing kan nu dus doorgaan. Daardoor komen er twee of drie extra inhaalmogelijkheden op het circuit. Dat maakt de race een stuk spannender. Tot slot was er ruimte voor een hommage aan Rob Slotemaker. De afgelopen week was het 30 jaar geleden dat hij om het leven kwam. Tijdens een noodlottig ongeval op het circuit brak hij zijn nek. Hij was op slag dood. Vanwege zijn rijkunst en markante karakter is hij een begrip in de Nederlandse racesport. In dit artikel een eerbetoon.

Heineken Dutch GP: extra kaartjes en extra wedstrijden

De organisatie van de Heineken Dutch GP moest uit de krant vernemen dat ook de Formule 2 en 3 in het raceweekend op Zandvoort starten. Gelukkig had men er al rekening mee gehouden, al levert het wel direct logistieke aanpassingen op. Voor de fans die eerder uitgeloot waren is er ook goed nieuws. De organisatie gaat opnieuw kaarten verkopen vanaf eind januari 2020. Mensen die bij nader inzien spijt hebben van hun kaarten kunnen die teruggeven. Daarnaast bekijkt men of er extra tribunes gebouwd kunnen worden. De mensen die die zijn uitgeloot krijgen daarbij voorrang. Zoals we eerder bespraken is er ook een andere manier om tijdens de race op het circuit te komen.

Organisatie Racefeest krijgt steeds meer vorm

Voor iedereen die op de dag van de Nederlandse Formule 1-race zin heeft in een echt racefeest is er een alternatief. De organisatie kan bijna de plannen onthullen. Naast veel initiatieven voor bezoekers komen er ook zakelijke mogelijkheden. Door de #racefeest te volgen kom je via LinkedIn het laatste zakelijke nieuws te weten.

Max Verstappen op het podium in Singapore

Het stratencircuit van Singapore zou een ideaal circuit voor Max Verstappen zijn, zo schatten experts vooraf. De realiteit bleek anders. Door technische afstellingen verraste Ferrari en vertrok Max Verstappen vanaf de vierde plaats. Mede dankzij een goede pitstop-strategie haalde Max Verstappen het beste uit zijn auto en werd derde. Hij moest alleen de twee Ferrari’s voor laten gaan. Verrassend genoeg was het deze keer Sebastian Vettel die als eerste finishte.

Ziggo Sport F1 on Twitter

BAM! Iets meer dan een jaar na zijn laatste overwinning komt Seb Vettel als eerste over de eindstreep in Singapore ? Zijn teamgenoot Leclerc wordt tweede en Verstappen eindigt op P3 ? #SingaporeGP #F1 #ziggosportf1 https://t.co/mgaHRH6zNl

In een terugblik vertelde Verstappen tevreden te zijn, maar ook ruimte voor verbetering te zien. Wellicht al tijdens de komende GP van Rusland.

Ziggo Sport F1 on Twitter

@Max33Verstappen is tevreden, maar heeft weinig superlatieven voor zijn race. ? ‘Pitstop kwam goed uit, want had geen banden meer’ #SingaporeGP #F1 #ziggosportf1 https://t.co/qEr7JFQhJO

 

In de voorbereiding had hij nog wel even tijd om met zijn vader Olav Mol te feliciteren. De legendarische commentator versloeg met de Grand Prix van Singapore zijn vijfhonderdste GP-race.

Jack Plooij on Twitter

Een prachtig kado van @VerstappenNL aan @Olav_Mol overhandigd samen met @MaVic009 tijdens het vrijdag interview in aanloop naar de #ollie500 zondag @ZiggoSportF1 ??????

Met ook onze felicitaties aan Olav Mol sluiten we deze F1 countdown af.

 

Reageer op artikel:
F1 Countdown [32]: circuit Zandvoort, extra kaarten Dutch GP en Max(imaal) Verstappen
Sluiten