Robert Kroes
Robert Kroes Human Interest 30 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

F1 Countdown [31]: Scoor jij vandaag alsnog kaarten Dutch GP? Verder updates, Max Verstappen

Nu de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei 2020 verreden wordt zijn we dus nog 31 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar de start van de Heineken Dutch GP. We bekijken het laatste nieuws van het circuit Zandvoort. We delen ook hoe je vanaf vandaag alsnog aan kaartjes voor de Heineken Dutch GP kunt komen. Daarnaast blikken we terug op de GP van Rusland, dat voor Max Verstappen bewust een plichtmatige race werd.

Circuit Zandvoort update

De afgelopen week was de discussie over de stikstof-uitstoot, de verbouwingen en de milieubewegingen breeduit in de media te volgen. Zoals we vorige week al konden melden is de politiek het circuit gunstig gezind. In Assen voelt men wellicht nog een kansje, maar in ieder geval heeft men daar met humor en een ludieke actie op de commotie gereageerd. Inmiddels wordt de media wel kritischer. Zo wordt er zelfs gesproken van ‘Zandvoort-gate‘. Overigens verwacht de KNAF dat de licentie ‘gewoon’ verleend wordt in januari. Ook de eredivisieclubs hebben er vertrouwen in. Zij verzochten om de speelronde die voor 3 mei gepland staat te verplaatsen.

Extra kaartjes Heineken Dutch GP met Max Verstappen vanaf vandaag: 30 september 12 uur!

Ben jij eerder uitgeloot terwijl je je wel had ingeschreven voor kaartjes voor de Heineken Dutch GP? Dan is er goed nieuws. In jouw e-mail (kijk ook zeker even in de spambox) vind je een link naar de webshop en een persoonlijke code. Met deze gegevens kun je, alleen als je eerder al ingeschreven had maar uitgeloot bent, alsnog kaartjes kopen. De lijnen zijn open tot 7 oktober. Er is echter geen gegarandeerde plek en ook is niet bekend hoeveel kaarten er beschikbaar komen. Wees er dus snel bij, want op is op! De organisatie waarschuwt overigens voor wachttijden.

Geen kaartjes en toch een RaceFeest?

De voorbereidingen voor het RaceFeest op 3 mei 2020 zijn in volle gang en binnenkort kan de organisatie je veel meer vertellen. Je kunt je dan ook kosteloos en vrijblijvend opgeven om op de hoogte gehouden te worden.

Plichtmatige race voor Max Verstappen in Rusland en Nederlandse wereldkampioen

Tijdens de Grand Prix van Rusland wist Max nog nooit een podiumplaats bij elkaar te rijden. Met de vierde plek van dit weekend bleef die teleurstelling staan. Nu was er opnieuw voor een nieuwe motor gekozen, dus Max begon met een straf van 5 startplaatsen. Vanaf de 9de plek wist hij zich knap terug te rijden naar de vierde plaats. Daar belandde hij echter in een niemandsland. De rijders achter hem konden hem niet bedreigen en de rijders voor hem, de beide Ferrari’s en de Mercedes van Hamilton, waren gewoonweg te snel. Jan Lammers was duidelijk: “Het is niks“.

Meer succes was er voor een andere Nederlander, Nyck de Vries. Hij werd in Rusland tweede in de Formule 2 en stelde daarmee zijn wereldtitel veilig. Gefeliciteerd Nyck!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
F1 Countdown [31]: Scoor jij vandaag alsnog kaarten Dutch GP? Verder updates, Max Verstappen
Sluiten