Robert Kroes
Robert Kroes Life 7 okt 2019

F1 Countdown [30]: Chaotische kaartverkoop Dutch GP, RaceFeest live en Max Verstappen

Nu de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei 2020 verreden wordt zijn we dus nog 30 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar de start van de Heineken Dutch GP. We bekijken het laatste nieuws van het circuit Zandvoort. We blikken terug op een chaotische tweede kaartverkoop voor de Heineken Dutch GP kunt komen. Het RaceFeest gaat eindelijk live en we kijken wat Max Verstappen bezig houdt nu er geen race is.

Circuit Zandvoort update richting Dutch GP

Het blijft onrustig rond de verbouwingsplannen op circuit Zandvoort enerzijds en de eisen van milieuclubs anderzijds. Zo hadden de milieuclubs een ultimatum gesteld voor akkoord op een voorstel geen optimaal protest in ruil voor 100 dagen stilte. Dit ultimatum is door het circuit verworpen, maar men wil wel in gesprek. Inmiddels heeft het circuit de vergunningaanvraag wel de deur uit gedaan. Dit betekent dat bezwaarprocedures gestart gaan worden. Directeur Jan Lammers blijft echter positief. Sterker nog, men verwacht begin 2020 de vergunning voor de race te ontvangen.

Naast het milieu blijft de logistiek een punt van discussie. De discussie over geld voor een treinverbinding gaat nu zo ver dat NS en ProRail dreigen tijdens de Formule 1-race geen treinen naar Zandvoort te laten rijden als er geen financiële injectie komt.

 

Rommelige tweede kaartverkoop Heineken Dutch GP

Om te beginnen was er goed nieuws. De FIA heeft de Heineken Dutch GP op de definitieve kalender gezet voor 3 mei 2020. Zoals we vorige week aankondigden ging op 30 september een tweeede kaartverkoopronde van start. Hoewel de kaartverkoop officieel nog gaande is, is het verloop rommelig. Zo bleek al snel dat er geen kaarten beschikbaar meer zijn voor de zondag, tenzij je een driejarige voucher koopt. Ook waren er technische storingen. Uiteraard was het commentaar van de internetcommunity niet mals.

Met al deze kritiek zouden we haast vergeten dat het circuit Zandvoort ook veel opbrengt. In dit filmpje van WNL zien we hoeveel Nederland verdient aan circuit Zandvoort. (Artikel gaat verder na het filmpje)

Dit is wat de Formule 1 in Zandvoort gaat opleveren

De Formule 1 zal in 2020 terugkeren in Zandvoort, tot grote blijdschap van veel lokale ondernemers. “Fantastisch, hier hebben we 35 jaar op gewacht”, zegt kaasboer Peter Tromp in Stand van Nederland. Tromp is voorzitter van de Zandvoortse ondernemersvereniging. Meer van Stand van Nederland van Omroep WNL zien?

Het RaceFeest eindelijk live

De afgelopen maanden heeft de organisatie van het RaceFeest iedereen in spanning moeten houden, maar nu is het eindelijk zo ver. De locatie is definitief, het programma en de diverse programma-onderdelen zijn bekend. Nu ook 3 mei 2020 definitief is kunnen we eindelijk naar buiten treden. Dit gaat dinsdag gebeuren met een persbericht en daarnaast zullen wij het nieuws delen. De kaartverkoop gaat in november van start en hun trouwe volgers van de nieuwsbrief krijgen natuurlijk voorrang. Wil jij niks missen van al het moois dat er te verwachten valt? Meld je dan nu gratis en vrijblijvend aan voor de RaceFeest nieuwsbrief.

Max Verstappen heeft dit weekend geen race, dus…

Had hij alle tijd voor de pers en ontspanning. Zo legde hij uit dat de kalender voor volgend jaar te druk is. Hij verwacht dan ook dat de monteurs massaal in echtscheiding raken. Ook de actie van Jumbo, waarbij je de winnende bolide van Max in miniatuurformaat kunt verdienen, loopt storm. De supermarkt heeft extra exemplaren besteld om alle racefans tevreden te stellen. Volgende week staat de GP van Japan op het programma, al is het niet zeker of hij verreden wordt. Er komt namelijk een tyfoon richting het circuit en dat zorgt uiteraard voor barre weersverwachtingen. Zeker nadat in 2015 Jules Bianchi onder slechte weersomstandigheden crashte en later aan de gevolgen van die crash overleed zal men zeer voorzichtig zijn.

Max zelf is dit weekend niet veel te vinden op social media. Wellicht heeft hij tijd om zijn verjaardag (hij werd afgelopen maandag, 30 september, 22 jaar) in privékring te vieren? Ziggo maakte een mooi felicitatiefilmpje. Ook wij feliciteren Max natuurlijk van harte!

Ziggo Sport F1 on Twitter

Niemand minder dan @Max33Verstappen blaast vandaag 22 kaarsjes uit! ? Van harte Max! #maxverstappen #happybirthday #ziggosport https://t.co/elWau5yk2i

Max zelf blikt met een uniek filmpje nog even terug op (zijn voorbereidingen op) de GP van Rusland. Een mooie afsluiter, vindt je niet?

Max Verstappen on Twitter

The Russian GP through my eyes https://t.co/DUUjVEu2Ws

 

Reageer op artikel:
F1 Countdown [30]: Chaotische kaartverkoop Dutch GP, RaceFeest live en Max Verstappen
Sluiten