Robert Kroes
Robert Kroes Life 21 okt 2019

F1 Countdown [28]: Updates circuit en Heineken Dutch GP, RaceFeest en Max Verstappen

Nu de Nederlandse Formule 1-race op 3 mei 2020 verreden wordt zijn we dus nog 28 weken verwijderd van de start van deze, nu al historische, race. Met onze wekelijkse F1 countdown tellen we af naar de start van de Heineken Dutch GP. We bekijken het laatste nieuws van het circuit Zandvoort. We blikken terug op de week van de Heineken Dutch GP. Ook bieden we een update over het Racefeest en kijken we naar Max Verstappen. Wat doet hij nu er geen race is?

Circuit Zandvoort update richting Dutch GP

De eerste rechtszaak tegen de organisatie over de vermeend onterechte bouwwerkzaamheden is van start gegaan. Milieuorganisaties vinden dat de bouwwerkzaamheden onnodig het leefgebied van de rugstreeppadden en zandhangedissen aantast. Zij vinden dit onnodig en vorderen dat de rechter de bouw stillegt. Op 29 oktober volgt de uitspraak. Daarnaast blijkt de organisatie wel milieubewust bezig. Zij verwachten dat zo’n 100.000 bezoekers per fiets naar het circuit Zandvoort komen tijdens de race en gaan dit stimuleren. Zij bouwen een fietsenstalling voor zo’n 32.000 fietsen. Hopelijk verdelen de bezoekers hun fietstocht dan ook netjes over de dagen. Ondertussen is ook bekend hoe de ontsluitingsweg van het circuit aangepast gaat worden. Deze krijgt een S-bocht en komt zuidelijker te liggen dan eerst was voorzien. Dit om het naastgelegen natuurgebied te sparen.

De week van de Heineken Dutch GP en het Racefeest

Imre van Leeuwen, directeur van de Heineken Dutch GP laat echter weten dat men volgens de FOM voor ligt op schema. Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het goedkomt. Ook een andere directeur, Jan Lammers, was veel in het nieuws. Zo deelde hij ‘signalen’ dat Honda Red Bull over zou willen nemen. Tot slot oppert hij om ook door de week te gaan racen. Daarnaast vond ik zelf nog wat archiefbeelden. André Hazes op het Formule 1-circuit. Ik denk dat er weinig mensen zijn die nu nog ‘Jantje’ tegen Jan Lammers zeggen. (Meer updates na het filmpje.)

André Hazes Formule 1 Zandvoort

André Hazes Formule 1 Zandvoort André Hazes op het Circuit Van Zandvoort auto race tegen Jan Lammers

Het Racefeest steunt de eerste goede doelen en dendert door

Inmiddels is de storm na de bekendmaking van het Racefeest @Jaarbeurs enigszins gaan liggen. De voorbereidingen gaan onverminderd voort. De organisatie verwacht aankomende week de eerste updates over het programma te geven. Zoals zij vorige week bekend maakten steunen zij onder het motto: “Racen voor elkaar” diverse goede doelen. Inmiddels honoreerden zij de eerste aanvragen. Wil je meer weten of alle ontwikkelingen volgen? Neem dan een kijkje op Racefeest.nl en schrijf je gelijk in voor de nieuwsbrief.

Wat doet Max Verstappen in zijn vrije weekend?

Vorige week reed Max Verstappen een verloren race. Dit weekend was er geen race, dus kon hij zijn gedachten even verzetten. Op zijn website lezen we dat hij ervan overtuigd is dat iedereen bij Red Bull 100% geeft. Ook blijkt dat sponsor TAG Heuer een eerste horloge naar hem vernoemd en uitgebracht heeft. Zou Max Verstappen aan een rap-carrière werken? Met zijn teamgenoot is hij immers druk op zoek naar zijn ideale rappersnaam.

Max Verstappen on Twitter

What’s your rap name? ? Find out mine, and many more, on the Talking Bull podcast: Spotify: https://t.co/9eUiKaCk1i iTunes: https://t.co/JF1OvwimFz Youtube: https://t.co/pWooYVOxM0 https://t.co/jynpd2zOOo

Hopelijk hebben we volgende week beter nieuws te melden als hij de Grand Prix van Mexico heeft verreden. Deze gaat overigens pas op zondagavond van start, dus de F1-Countdown verschijnt dan ook op maandag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
F1 Countdown [28]: Updates circuit en Heineken Dutch GP, RaceFeest en Max Verstappen
Sluiten