5 redenen waarom je als raceliefhebber F1 2020 in huis moet halen

De Formule 1 is eindelijk begonnen. Niet op de manier waar fans van Max Verstappen op gehoopt hadden, maar er zijn ook in dit verkorte seizoen nog genoeg punten te behalen. Zowel op het echte circuit, als op de digitale versies. F1 2020 ligt namelijk vanaf deze week in de winkel en die mag je als echte racefan niet missen.

De Formule 1 licentie is al meer dan tien jaar in de handen van Codemasters. Traditiegetrouw komen de makers iedere zomer met een nieuwe racegame. Met de jaren is de game steeds beter geworden. Niet alleen het racen zelf is er flink op vooruit gegaan, maar ook de mogelijkheden die je als speler hebt. Van nieuwe gamemodes tot de complete Formule 2. Het is er allemaal bijgekomen, maar in F1 2020 gaat Codemaster nog een stap verder. Dit zijn wat ons betreft de vijf belangrijkste reden om F1 2020 in huis te halen.

5 reden om F1 2020 te kopen

1. F1 2020 My Team

De grootste en meest in het oog springende vernieuwing is My Team. Een nieuwe modus waarin je, zoals de titel al verklapt, een eigen team bouwt. Je moet een motor kopen, een tweede coureur aanstellen, sponsoren regelen en je team managen. Vervolgens sluit je als elfde team aan op de grid en neem je zelf plaats achter het stuur van je eigen bolide. Gedurende het seizoen is het jouw taak om je team te laten groeien en op het circuit de punten binnen te slepen. My Team is een combinatie tussen een management en racegame die heel veel van je vrije uren gaat opsnoepen.

2. Splitscreen

Je eigen team opzetten of online tegen andere racen is genoeg om je maanden zoet te houden. Toch is het ook leuk om op de bank tegen vrienden te gamen. Vaak gaat dan FIFA de PlayStation in, maar dat hoeft nu niet meer. Splitscreen is namelijk toegevoegd aan F1 2020. Dit betekent dat je samen met een vriend op de bank tegen elkaar kan racen. Het enige wat je vooraf moet doen is bepalen wie er met Max Verstappen mag racen.

3. Verbeterde AI

Met My Team en splitscreen is er naast de baan een hoop veranderd, maar ook op het asfalt heeft Codemasters flink wat werk verricht. F1 2020 ziet er fantastisch uit en het racen voelde nog nooit zo goed. Gelukkig maar, want ook je tegenstanders hebben ook een upgrade gekregen. De Formule 1 is een keiharde wereld en de andere coureurs op de baan gaan het je niet gemakkelijk maken. Dankzij de verbeterde AI gaan ze voor ieder gaatje en zijn ze niet bang om je een zetje te geven. Maak je borst maar nat

4. Zandvoort in F1 2020

Zelden hadden we zo veel zin in een Grand Prix, maar helaas is Zandvoort 2020 officieel van de kalender verdwenen. Jammer, maar als pleister op de wonden zit de Grand Prix van Nederland wel gewoon in F1 2020. Zo kun je toch nog ervaren hoe het is om in een Formule 1 auto door de vernieuwde Arie Luyendijkbocht te vliegen. En Zandvoort is niet het enige nieuwe circuit in F1 2020. Ook Hanoi zit natuurlijk in de game.

5. Het racen is nog beter (en leuk voor iedereen)

Hoewel er enorm veel werk in de nieuwe circuits en de My Team modus is gaan zitten, heeft Codemasters ook flink gesleuteld aan het racen zelf. Van het remmen tot de tractie wanneer je de bocht uit komt. De makers hebben geluisterd naar echte Formule 1 coureurs om de game nog echter te laten voelen. Althans, voor wie dat wil. Ook aan de andere kant van het spectrum is flink gesleuteld. Zo heb je de keuze uit vele hulpsystemen zodat ook beginners volop kunnen genieten van F1 2020.

F1 2020 in huis halen

Er zijn dus meer dan genoeg reden om F1 2020 in huis te halen. Zeker als je een Formule 1 of Max Verstappen fan bent. De game ligt vanaf aankomende vrijdag (10 juli) in de winkels, maar je kunt ‘em natuurlijk nu al pre-orderen voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Dan weet je zeker dat je dit weekend zelf achter het stuur kan kruipen van een Formule 1 auto.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je als raceliefhebber F1 2020 in huis moet halen
Sluiten