Jelle van Es
Jelle van Es Game 3 aug 2018

F1 2018 Preview: Beter dan zijn voorganger

Het huidige Formule 1-seizoen is zojuist begonnen met zijn zomerstop. De afgelopen maanden hebben we heel wat interessante races gezien, met een viertal verschillende winnaars van een race. Wanneer het seizoen verder gaat, dan kun je tegelijkertijd aan de slag met F1 2018, die op 24 augustus uitkomt.

Daarin is het uiteraard mogelijk om aan de slag te gaan met de bekende coureurs van het huidige kampioenschap in de verschillende wagens en op de diverse circuits. Maar er is meer. Wij kregen onlangs de kans om een paar uur met de game door te brengen.

Tijdens die speelsessie hebben we ons op twee elementen geconcentreerd. Enerzijds hebben we gekeken of de nieuwe carrièremodus een beetje de moeite waard is. Anderzijds zijn we aan de slag gegaan met een aantal klassieke F1-wagens om te zien of dat wat toegevoegde waarde kent.

F1 2018

F1 2018 carrièremodus

De carrièremodus borduurt voor een groot gedeelte voor op de fundamenten die in F1 2017 zijn neergezet. Dat betekent dat je een rivaliteit opbouwt met je teamgenoot en later met een andere coureur. Ook verdien je tijdens het spelen een soort van experiencepunten die gebruikt kunnen worden om onderdelen van je wagen te verbeteren. Extra experiencepunten krijg je dan weer door tussen de sessies door of tijdens de oefensessies aan bepaalde challenges mee te doen.

F1® 2018 | OFFICIAL GAMEPLAY TRAILER | MAKE HEADLINES [UK]

Now is your time to Make Headlines. Check out the first official gameplay trailer for F1® 2018 – out 24th August 2018 Get the headlines: http://bit.ly/F12018-Gameplay-Trailer Pre-order: http://bit.ly/F12018-Preorder “Love Me More” Performed by Chase & Status Ft Emilie Sande Written by William Frederick Kennard, Saul Gregory Milton, Robert Edmund Matthews, Catherine Julia Hastings Pockson, Adele Emily Sande Courtesy of Virgin EMI Records Under licence from Universal Music Operations Ltd Published by Universal Music Publishing Ltd.

Dat is dus bekende koek. Er is echter ook iets nieuws. Na elke sessie waar je aan mee doet krijg je te maken met een journalist die je vragen stelt. Deze vragen zijn niet het meest briljant qua inhoud. Zo vind ik het een beetje gek of er gevraagd wordt of ik na een practicesessie probeer mijn auto te sparen, terwijl ik met bijna een seconde voorsprong de snelste tijd in een Torro Rosso hebt neergezet (de moeilijkheidsgraad stond laag). Maar door de keuzes die je in je antwoorden maakt, kun je het pad dat je wilt bewandelen beïnvloeden. Zo kun je bepaalde mechanics een compliment geven om op die manier bepaalde onderdelen goedkoper te laten upgraden. Of je kiest er voor om als een arrogante lul jezelf neer te zetten, wat weer invloed heeft op je marktwaarde.

F1 2018

Het is een toevoeging die op papier niet al te veel voorstelt. Maar in de praktijk gaf het me het gevoel dat ik nu echt onderdeel was van de grote F1-wereld. En dat is iets wat ik de laatste jaren toch wel heb gemist. Daardoor voelde de game elke keer als een aaneenschakeling van losse races die je plichtmatig afwerkt. Natuurlijk, dit was maar een korte speelsessie en het is maar de vraag hoe dat op lange termijn zich gaat verhouden. Maar het eerste gevoel is goed.

Datzelfde kan ik ook zeggen over het technische gedeelte van de game. F1 2018 ziet er sterk uit, de framerate is dik in orde en tijdens het racen heb je een goed gevoel voor snelheid. Daarbij is het ook goed om vast te stellen dat tegenstanders zich niet zomaar van de weg laten wegdrukken. Als je wilt inhalen, dan moet je echt een duidelijk snelheidsverschil hebben en goed uitremmen. Pas dan kom je de topwagens voorbij.

F1 2018

F1 2018 losgaan met klassieke wagens

Naast de carrièremodus die iets beter is, is het ook tof om te zien dat de ontwikkelaar wat meer zijn best heeft gedaan met het aanbieden van klassieke F1-wagens. Daar zijn er nu veel meer van beschikbaar en tijdens het racen daarmee neem je op tegen auto’s die uit ongeveer hetzelfde tijdperk komen, waardoor het veld wat meer gevarieerd is. Maar het mooiste aan de klassieke wagens is het iconische geluid dat zij produceren. Dat maakt het scheuren er mee gewoon net wat leuker.

F1 2018

Al met al smaakte deze speelsessie simpelweg naar meer. Gelukkig hoeven we niet al te lang te wachten op de game. F1 2018 komt op 24 augustus en is dan beschikbaar op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Reageer op artikel:
F1 2018 Preview: Beter dan zijn voorganger
Sluiten