Redactie
Redactie Stuff 23 december 2016

Extreem handig: USB-opslag koppelen aan smartphone of tablet

Het is de doodsteek voor het openen van een artikel: ‘Je kent het vast..’ In dit geval is het zinnetje bijzonder treffend. Komt ‘ie: je kent het vast, de melding dat het geheugen op je smartphone tot de nok gevuld is. Een film, je volledige muziekcollectie of grote bestanden op je device zetten? Vergeet het maar. Lexar’s JumpDrive C20i biedt de oplossing.

Het handige apparaatje verschijnt in een 16,32,64 en 125 gigabyte variant. In alle eerlijkheid: wel wat weinig, aangezien je een nieuwe iPhone 7 met 256 gigabyte kunt kopen. Desalniettemin zal het een klap schelen.

Het verschil met normale SD-opslag is dat de JumpDrive aan beide kanten een connector heeft. Aan de ene kant vind je een USB 3.0 connector waarmee je bestanden op het device kunt laden, aan de andere kant vind je – en nu komt het – een connector waarmee je het ding aan je smartphone of tablet kunt koppelen. Er zijn meerdere varianten beschikbaar voor verschillende merken.

Open vervolgens de Lexar app op je smartphone of tablet om de bestanden te bekijken of af te spelen. De app biedt een ingebouwde video- en muziekspeler. Ga je op reis en wil je een paar films meenemen? De JumpDrive is je beste vriend. Al je favoriete albums altijd bij de hand? Yes, JumpDrive is de man. Overigens is het ook mogelijk om bestanden van je telefoon op de drive te laden en vervolgens op je computer te plaatsen. Altijd handig.

Het apparaatje is bij elke grote elektronica-winkel te koop vanaf 30 euro.

Reageer op artikel:
Extreem handig: USB-opslag koppelen aan smartphone of tablet
Sluiten