Grootse plannen: Netflix gaat Marvel achterna met megahit Extraction

De timing van Netflix Original Extraction was bijzonder gunstig voor de streamingdienst. De brute actieflm met Chris Hemsworth in de hoofdrol kwam namelijk afgelopen april uit. Precies toen we allemaal binnen moesten blijven en de bioscopen dicht waren. Dat smaakt naar meer. En hoe!

Extraction was… prima. Niet bijzonder sterk, maar wel het perfecte blockbuster-vermaak dat we toen nodig hadden. Door alle thuisblijvers werd de actiefilm al snel de grootste Netflix Original ooit. De film vertelde een netjes afgerond verhaal, maar Netflix is ook niet gek: die kijkcijfers smaken naar meer!

Extraction gaat Marvel achterna

Joe en Anthony Russo, de broers achter Avengers: Endgame, tig andere Marvel-films en dus Extraction, hebben grote plannen. Ondanks kwam al het nieuws naar buiten dat men bezig was met het schrijven van een vervolgfilm, maar daar blijft het niet bij. De gebroeders Russo gaan de trucjes van Marvel toepassen met een compleet cinematic universe.

“Ik ga me nog steeds niet beloven of verklappen, omdat ik denk dat het spannender is om mensen te verrassen, maar ik zal dit zeggen: we werken aan het opbouwen van een universum van films die mogelijk enkele van de andere personages uit de eerste film gaan verkennen en een aantal nieuwe karakters, en die meer historische interactie tussen de karakters laten zien. Dus als je geïnteresseerd bent in het personage van David Harbour, kun je hem misschien wel zien in een toekomstige Extraction-film,” aldus Joe Russo tegenover Collider.

Perspectieven

“We proberen interessantere manieren te vinden om deze verhalen te vertellen en ze te kruisbestuiven. We zijn grote fans van het vertellen van verhalen op nieuwe manieren. Kunnen we tegelijkertijd verder en terug in de tijd gaan? Kunnen dingen die in het verleden zijn gebeurd van invloed zijn op de films in het heden? Wat zijn nieuwe manieren om die verhalen te vertellen? En kunnen we verschillende perspectieven laten zien? Elke antagonist is de hoofdrolspeler in zijn eigen verhaal, dus kunnen we hun perspectief laten zien? Hoe zien ze de wereld? Wat maakt hen empathisch? Ik denk dat het een aantrekkelijk element van het Extraction-universum is dat het een wereldwijde franchise is die wereldwijde verhalen vertelt, en we willen het perspectief in die films diversifiëren. ”

Netflix heeft megafranchise te pakken

Dat blijft vrij vaag, en veel concreter wordt het helaas ook voorlopig niet. Maar één ding is wel duidelijk: Joe en Anthony Russo en Netflix hebben ambitieuze plannen voor Extraction, die verder gaan dan wat directe vervolgfilms. Neflix is naar eigen zeggen naarstig op zoek naar eigen megafranchises, en Extraction zou zomaar het Marvel Cinematic Universe van de streamingdienst kunnen worden. De grote vraag is: kan Extraction ook zonder lockdown zoveel fans blijven bekoren? Tegen de tijd dat Extraction 2 überhaupt af kan zijn, zijn we hopelijk al lang van de huidige pandemie af.

Collider

Reageer op artikel:
Grootse plannen: Netflix gaat Marvel achterna met megahit Extraction
Sluiten