Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 27 sep 2018

Exclusief interview: we spraken Max Verstappen over zijn favoriete Netflix series, z’n nieuwe teamgenoot en meer

Joop zoetemelk, Richard Krajicek, Fanny Blankers-Koen, Johan Cruijff, Sven Kramer, Esther Vergeer, Anton Geesink en als je ons nog vijf minuten geeft, noemen we zo nog vijftig namen. Voor een klein land zijn we sportief gezien ongekend succesvol. Vroeger, maar ook vandaag de dag staan onze Hollandse helden in de spotlight op het allerhoogste niveau. De man die op dit moment de Nederlandse eer het hoogst houdt, is Max Verstappen.

Twintig jaren jong en alweer bezig aan zijn derde seizoen in de Formule 1. Het kan snel gaan, zeker in het geval van Max Verstappen. Toen hij zeventien jaar en drie dagen was verbrak hij het record van “jongste debutant” met twee jaar. Nu, drie jaar later, rijdt Max voor het topteam van Red Bull en verslaat hij bijna wekelijks zijn teamgenoot Daniel Ricciardo. Ook het podium is voor hem allang geen onbekende plek meer. Er lijkt geen maat te staan op de in België geboren Nederlander.

De kledinglijn van Max Verstappen en PUMA

Als je regelmatig Formule 1 kijkt is het je vast niet ontgaan dat PUMA een bekend merk is binnen de Koningsklasse. Zo zien we het roofdier op de handschoenen van Lewis Hamilton, maar ook op de kleding van Red Bull Racing. Daarom zochten wij Max Verstappen op om hem te spreken over zijn nieuwe kledinglijn. En omdat we er toch waren, vroegen we hem ook meteen maar even over zijn nieuwe teamgenoot, het leven als Formule 1 coureur, wat zijn favoriete series zijn en meer.

Zoals je hier kunt zien heeft PUMA alles uit de kast getrokken voor de nieuwe kledinglijn. Wij zijn behoorlijk onder de indruk, maar is Max er zelf een beetje blij mee? “Ja, absoluut! Het is weer net even wat anders dan vorig jaar, maar ik ben heel tevreden. PUMA kwam met een aantal voorstellen naar mij toe en ik was meteen enthousiast. Mijn inbreng is om vervolgens feedback te geven en hoe ik het graag zou willen zien.” Maar doen ze daar ook wat mee? “Zeker, anders komt de nieuwe lijn er gewoon niet. Als ik het er niet uit vind zien, gaat het er ook niet komen,” aldus Max.

Max Verstappen PUMA

“Vooral de hoodie en de sneakers ben ik erg blij mee. Die zien er echt goed uit.” Die gaan dus zeker in de collectie van Max komen, al is hij daar verder niet zo mee bezig. “Of ik een sneaker verzamelaar ben? Nee, totaal niet. Kleding is voor mij niet zo heel belangrijk. Je moet natuurlijk wel een beetje fatsoenlijk voor de dag komen, maar ik let niet echt bepaald op die dingen.”

De favoriete Netflix series van Max Verstappen

Begrijpelijk, want veel vrije tijd heeft Max niet. Het leven van een Formule 1 coureur is, zeker tijdens het seizoen, behoorlijk volgepland. De vrije tijd die hij heeft, besteedt hij liever aan vrienden en familie dan aan het uitbreiden van zijn garderobe. Waar hij daarnaast nog wel tijd voor vrij wil maken zijn series op Netflix. “Ik kijk niet heel veel televisie, maar ik kijk zo nu en dan wel eens een serie op Netflix. Vooral Peaky Blinders en Narcos vond ik heel vet. Ook Shooter en The Punisher heb ik met veel plezier gekeken.”

“Verder staat de televisie alleen aan als er belangrijke sportevenementen op zijn, zoals afgelopen zomer het WK.” Net als de rest van Nederland baalde ook Max dat de Oranje leeuwen opnieuw niet aanwezig waren op een grote eindronde. De half Belgische Verstappen had natuurlijk onze zuiderburen als back-up, maar dat is toch anders. “Ik was niet heel fanatiek voor België, maar ik had natuurlijk wel liever dat zij het beter deden dan de andere teams.

Max Verstappen PUMA

Veel tijd voor randzaken heeft hij ook niet, want de focus ligt volledig op het racen. Wereldkampioen worden is het doel. Dat betekent veel trainen en de wereld rondreizen. Dat klinkt misschien eenzaam, maar Max heeft door de jaren heen een goede band opgebouwd met zijn concullega’s. “Ik kan het goed vinden met Stoffel Vandoorne, Nico hulkenberg, Gasly, Hartley en natuurlijk Daniel Ricciardo.”

Nieuwe teamgenoot bij Red Bull Racing

Die laatste is logisch, want de Australiër en Nederlander zitten inmiddels alweer twee jaar naast elkaar hij Red Bull Racing. Daar gaat alleen na dit seizoen wel verandering in komen. Daniel Ricciardo verraste vriend en vijand door zijn handtekening te zetten onder een contract bij het team van Renault. Een opvallende keuze waardoor Max Verstappen een nieuwe teamgenoot krijgt, namelijk Pierre Gasly.

“Ik ben blij dat Pierre volgende seizoen naar ons toe komt. Ik kan heel goed met hem overweg. Daarnaast is hij natuurlijk snel op het circuit en dat is goed voor het team.” Uit zijn tevredenheid zou je bijna denken dat Max invloed gehad heeft op deze beslissing, maar dat is niet het geval. “Nee, natuurlijk laat je altijd doorschemeren wie je liever naast je hebt dan andere, maar het is niet aan mij om die keuze te maken. Uiteindelijk ben ik gewoon blij dat Gasly straks naast me zit.”

Alles voor het kampioenschap

Hoewel Max Verstappen vanaf volgend seizoen de ervaren man is binnen het team voelt hij geen extra druk. “Voor mij maakt dat allemaal niet zoveel uit. We staan gelijk binnen het team en ik verwacht dan ook dat hij het met moeilijk kan maken. Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen in de Formule 1, want je moet natuurlijk wel gas kunnen geven om hier te komen.”

Max Verstappen PUMA

Uiteindelijk doet het er ook niet toe wie er naast hem zit, want als je kampioen wilt worden, moet je iedereen kunnen verslaan. Dat is het doel van Max. Races winnen is natuurlijk leuk, maar het draait om de wereldtitel. “Dat is toch wat iedereen zich blijft herinneren en niet dat je tien keer in een seizoen gewonnen hebt. Natuurlijk wil je iedere race winnen, maar om kampioen te worden is het gewoon belangrijk constant te zijn. Dan word ik liever het hele seizoen tweede. Als ik uiteindelijk maar bovenaan staan.”

Max wil gewoon de beste zijn en het maakt niet uit wat hij daarvoor moet doen. Zo bleek ook uit zijn reactie op de volgende stelling die we hem voorlegde: “je kunt de best mogelijk motor tot je beschikking krijgen, maar dan hoor je in de auto alleen nog maar Heb even voor mij van Frans Bauer. Zou je dit doen? “Natuurlijk, dat maakt me helemaal niks uit. Lijkt me eigenlijk juist wel leuk. Beetje muziek erbij zorgt voor ontsnapping en dan kan ik lekker meezingen in Eau Rouge.”

De mooiste bocht van de WK-kalender

Waarom Max Verstappen juist die bocht noemt? Nou, dat is omdat het in de Ardennen gelegen circuit zijn favoriet is en dat is om verschillende redenen. “Spa is mijn favoriet. Ook al voordat alle Nederlandse fans hier naartoe kwamen. In de Formule 3, met Renault, met testen, op de simulator toen ik kleiner was, altijd vond ik dit circuit het leukste om te rijden.”

Maar waarom? Wat maakt het circuit van Spa Francorchamps dan zo bijzonder. “Puur omdat er heel veel snelle bochten in zitten en niet zo veel hairpins of langzamere bochten. Als coureur vind je snellere bochten natuurlijk altijd leuker.” Wij denken dan natuurlijk meteen aan Eau Rouge, maar Max noemt een andere bocht als zijn favoriet. “Eau Rouge is mooi omdat je omhoog gaat, maar hij is wel gemakkelijk vol gas. Niet echt een uitdaging dus. Ik heb liever Pouhon, de snelle bocht naar links in sector twee.”

Max Verstappen PUMA

Dat Max zich thuisvoelt op het circuit van Spa was wel duidelijk. De jonge Nederlander reed naar een mooie podiumplek en ook bij de Grand Prix van Singapore was er met een uitstekend tweede plek reden tot een feestje. Dat betekent dat Max regelmatig aan de champagne zit, maar is dat ook een beetje te drinken?

Nog één overwinning dit seizoen?

“Het probleem is dat je op dat moment helemaal uitgedroogd bent, dus als je dan meteen alcohol in je lichaam krijgt, is dat niet echt fijn. Vooral met champagne, want dan heb je ook nog die bubbels. Dat voel je wel in je maag. Maar aan de andere kant: als je op het podium staat is dat natuurlijk fantastisch en mag je eigenlijk niet klagen,” aldus Max Verstappen.

Of er dit seizoen nog vaker champagne gedronken gaat worden door Max is nog maar de vraag. Max Verstappen heeft nog zes keer kans op een overwinning, waarvan de eerste dit weekend is. Dan wordt er namelijk gereden in Rusland. Vervolgens gaan we nog naar Japan, de VS, Mexico en Brazilië. De fans hopen natuurlijk nog op een overwinning en ook Max zelf heeft nog hoop. “Het kan onverwachts natuurlijk altijd nog een keer gebeuren zoals je zag in Oostenrijk. We gaan het zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Exclusief interview: we spraken Max Verstappen over zijn favoriete Netflix series, z’n nieuwe teamgenoot en meer
Sluiten