Jeff Bezos’ ex-vrouw MacKenzie Scott doneert absurd bedrag

De ex-vrouw van ’s werelds rijkste man Jeff Bezos, MacKenzie Scott, heeft in 2020 meer dan 4 miljard dollar gedoneerd aan goede doelen. Dat onthulde ze in een blogpost met de titel ‘384 manieren om te helpen’.

Vorig jaar scheidden Jeff Bezos en MacKenzie Scott. Het werd de duurste scheiding ooit, waardoor de dame in kwestie in één klap in de top 5 rijkste vrouwen ter wereld kwam te staan.

MacKenzie Scott doneert 4 miljard dollar

Het vermogen van MacKenzie Scott wordt op 60 miljard dollar geschat en daarmee staat ze op plek 18 van de Bloomberg Billionaires Index. Deze lijst met de rijkste personen op aarde wordt aangevoerd door Jeff Bezos, die wat minder scheutig is met donaties dan zijn ex-vrouw.

In de blogpost vertelt MacKenzie Scott waarom ze geld heeft gedoneerd en hoeveel. In totaal verdeelde ze 4 miljard dollar over bijna 400 organisaties. Het meeste geld doneerde ze aan organisaties die zich inzetten voor het bestrijden van de pandemie. Maar ook organisaties die zich inzetten voor het milieu, mensenrechten en andere goede doelen zagen hun kas gespekt worden. De ex-vrouw van Jeff Bezos is lid van The Giving Pledge. Dit is een overeenkomst tussen ’s werelds rijkste mensen om tijdens hun leven of via een erfenis minstens de helft van hun vermogen te doneren goede doelen. “Ik heb een onevenredig groot bedrag om weg te geven”, zei ze tijdens haar toetreding. Andere miljardairs die deze overeenkomst hebben getekend, zijn onder anderen Warren Buffet en Bill Gates.

Jeff Bezos en donaties

Aanvankelijk stond de ex-man van MacKenzie Scott bekend als een krent als het om doneren gaat. Wel komt daar langzaam verandering. Zo is The Earth Fund, de liefdadigheidsinstelling van Jeff Bezos, in 2020 voor het eerst begonnen met het uitkeren van donaties. Lees in dit artikel meer over zijn geschiedenis op filantropisch vlak. Hij is overigens geen lid van The Giving Pledge.

💵 Check ook: De 5 rijkste personen ter wereld zijn in 2020 rijker geworden en niet een beetje ook

Reageer op artikel:
Jeff Bezos’ ex-vrouw MacKenzie Scott doneert absurd bedrag
Sluiten