Alrik de Jong
Alrik de Jong Disney+ 16 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Ewan McGregor terug als Obi-Wan Kenobi in Star Wars-serie van Disney’

In de geniale Star Wars-films Episode I, II en III was Ewan McGregor te zien als Obi-Wan Kenobi. Goed nieuws voor de fans: Disney komt met een serie over de Jedi en Ewan McGregor lijkt de rol weer op zich te nemen.

Disney is langer met Ewan McGregor in gesprek over een serie rond zijn Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi. Volgens Deadline zijn de acteur en de filmstudio zo goed als rond. Disney heeft al eerder uit de doeken gedaan om voor de nieuwe streamingdienst Disney+ meerdere Star Wars spin-offs en series te maken. De serie over een van de bekendste Jedi lijkt de derde vrucht te zijn die van de boom valt. Een naam voor de serie is nog niet bekend.

Ewan McGregor als Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi is een van de meest prominente Jedi uit de eerste zes delen van de Star Wars-saga. Hij is de Padawan (Jedi-leerling) van Qui-Gon Jinn. Als een Jedi-Ridder (en later als een Jedi-Meester) traint hij Anakin Skywalker in de wegen van de ‘Force’ en later diens zoon, Luke Skywalker. Ewan McGregor speelde Obi-Wan Kenobi in The Phantom Menace (1999), Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005). Met een voice-only cameo was hij tevens te horen in Star Wars: The Force Awakens (2015).

Star Wars The Best of Obi Wan Kenobi

Uploaded by BumFromTheDark on 2017-07-22.

Derde Star Wars-serie van Disney

De serie over Obi-Wan Kenobi met Ewan McGregor zou de derde Star Wars-serie zijn voor Disney+. Bij het live gaan van de streamingservice, komend najaar, is The Mandalorian, over premiejager Boba Fett, al te zien. Daarnaast heeft Disney nog een vooralsnog titelloze film in ontwikkeling, die een prequel moet worden van de film Rogue One. Het is al bekend dat Diego Luna daarvoor zijn rol als piloot en verzetsstrijder Cassian Andor weer oppakt. Diego Luna ken je wellicht ook als drugsbaas Félix Gallardo in Narcos: Mexico.

? Check ook: Netflix wekt 80’s fantasy tot leven in prequel-serie The Dark Crystal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Ewan McGregor terug als Obi-Wan Kenobi in Star Wars-serie van Disney’
Sluiten