Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 16 mei 2019

Everlane dropt sneakers van de toekomst: duurzaam, stijlvol en betaalbaar

Everlane heeft met de Tread Trainer sneakers een uniek paar schoenen op de markt gebracht. Ze zijn stijlvol, duurzaam en kosten nog geen 100 euro.

Everlane Tread sneakers

De Everlane Tread Trainers vallen als eerst op door het heerlijke minimalistische ontwerp. Geen opsmuk en poespas, gewoon een steady paar sneakers en meer niet. Ze zijn verkrijgbaar in het beige, zalmroze, gebroken wit, zwart, donkerblauw, zilvergrijs en grijs. Alle kleuren ademen sereniteit, vooral de lichte en grijze tinten. De schoenen zijn simpel, maar niet saai. En het is wel eens verfrissend dat er geen groot merklogo op staat.

Duurzaam design

Naast de vette minimalistische stijl zijn de Tread Trainers van Everlane bijzonder vanwege het duurzame design. Zo bestaat de rubberen zool voor 94,2 procent uit gerecycled plastic en bestaat de bovenlaag gemaakt uit leer van de eco-vriendelijke leerlooierij ISA TanTec, dat beschikt over een goudkeurmerk. De productie is in samenwerking gedaan met NativeEnergy, een bedrijf dat energie produceert met een minimale CO2-uitstoot. De sneakers zijn gemaakt in een duurzame fabriek in Thai Binh, Vietnam.

De Everlane Tread sneakers kosten omgerekend 82 euro. Je koopt ze op de website van Everlane. De duurzame sneakers zijn nog niet in Nederland verkrijgbaar, dus je betaalt wel wel de kosten voor de international shipping. Voor Europa geldt 14,95 dollaar bij een zending binnen twee weken en 49 dollar bij een zending binnen 5 dagen. Lees hier meer over de voorwaarden.

everlane, sneakers, duurzaam, stijlvol, tread, trainers

Meer duurzame sneakers

Deze Everlane Treads zijn niet de eerste duurzame schoenen. Eco-vriendelijke materialen zijn sterk in opkomst in de mode-industrie en dat zal tijd worden ook. Zo zijn er al veganistische Adidas Stan Smiths, schoenen van kauwgom van de Amsterdamse straten en Reebok-schoenen met een zool van mais. Om over het volledig duurzame merk Veja maar te zwijgen. Bekijk hier onze top 7 duurzame schoenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Everlane dropt sneakers van de toekomst: duurzaam, stijlvol en betaalbaar
Sluiten