Eternals: Marvel onthult op zeer onverwachte wijze opvolger Thanos

Door een gelekte speelgoedverpakking is nu al de volgende grote schurk van het Marvel Cinematic Universe onthuld: Kro, uit Eternals.

Eigenlijk was het de bedoeling dat we nu overladen zouden worden met posters, trailers en ander marketingmateriaal voor Eternals, de volgende grote Marvel-film.

Marvel’s Eternals

Die kosmische superhelden-groep zou aanvankelijk zijn debuut maken in november, met een verhaal dat millennia beslaat. We lieten je in de onderstaande artikelen al kennismaken met een aantal hoofdrolspelers, op basis van de comics:

Door de huidige pandemie moeten fans echter extra geduld hebben. Eternals is namelijk uitgesteld tot november 2021. Daardoor zijn alle trailers ook geschrapt, en weten we nog verrekte weinig over de film.

Daar is nu echter verandering in gekomen. Disney is vooral zo succesvol dankzij haar merch-machine. Tassen, speelgoed, games, attracties in pretparken: elke grote franchise wordt aan alle kanten uitgemolken.

Speelgoedverpakking

Dat maakt het soms ook pittiger om projecten geheim te houden. Op vele fronten wordt immers op hetzelfde moment aan plannen rondom films gewerkt. Dat zorgt ervoor dat de grote slechterik van Eternals, de volgende Thanos, eerder gelekt is dan Marvel Studios van plan was.

Waar de film en het bijbehorende marketingmateriaal netjes een jaar is opgeschoven, lijkt het er sterk op dat iemand op de speelgoedafdeling van Disney de memo heeft gemist.

Verschillende fans melden namelijk op Twitter dat ze in hun lokale speelgoedwinkel een nieuwe serie aan Marvel-actiefiguren hebben gespot. Dat is op zich niet zo bijzonder, tot je in het schap graaft en ziet wie daar tussen ligt: een nieuw gezicht uit Eternals, de superschurk Kro.

Kro: machtige Deviant

Of het nou een foutje is of een bewuste zet, is onduidelijk. Wel is het onze eerste semi-officiële kennismaking met de nieuwe Thanos. De grootste kosmische bedreiging van het Marvel Cinematic Universe tot nu toe.

De verpakking bevat ook wat uitleg over Kro. Volgens de officiële beschrijving is Kro een “Deviant, machtiger dan welke dreiging de Eternals in de afgelopen millennia mee te maken hebben gehad dan ook” en dat zijn “verschijning de voorbode is van een wereldwijde dreiging.”

Daar blijft het voorlopig dan ook bij. In de comics is Kro onsterfelijk en meer dan 20.000 jaar oud. Hij kan zichzelf helen, zijn lichaam is praktisch onverwoestbaar en hij kan zijn gehele lichaam van vorm doen veranderen. Maar goed, welke superkrachten hij op het witte doek krijgt blijft een kwestie van afwachten. Ook zou het zomaar kunnen dat het CGI-design van de schurk in de films afwijkt van dit speelgoed-figuur. Juist omdat hij dus van uiterlijk kan veranderen, ook in de comics.

Eternals: de basis van het MCU

De Eternals, gecreëerd door Jack Kirby in 1976, zijn een fictieve evolutionaire vertakking van de mensheid, meer dan een miljoen jaar geleden gecreëerd door de Celestials. Ze hebben superkrachten en een langere levensduur dan normale mensen, en zijn het resultaat van genetische experimenten die leidden tot de oprichting van andere uiteenlopende rassen zoals de Deviants (afschuwelijke monsters van menselijke oorsprong die voorouders zijn van de Atlantiërs) en Latenten (de voorlopers van de Mutanten).

Je merkt het al: Eternals laat je kennismaken met de basis van het gehele Marvel Cinematic Universe. De rassen, helden en schurken die daarin uit de doeken worden gedaan zijn in meerdere opzichten de oorsprong van alles wat tot nu toe in de Marvel-films is gebeurd.

Hoe precies, gaan we pas in november 2021 ontdekken. Een ding is duidelijker: Kro wordt een schurk die Thanos kan gaan overtreffen.

Twitter

Reageer op artikel:
Eternals: Marvel onthult op zeer onverwachte wijze opvolger Thanos
Sluiten