5 essentiële tips voor mannen die het urban buitenleven in stijl willen trotseren

Het leven van de gemiddelde man speelt zich tegenwoordig vooral binnen af. De hele dag zitten we in huis of op kantoor naar een beeldscherm te staren en dat is alles behalve gezond. Daarom is het belangrijk om in je vrije tijd de wijde wereld in te trekken. De natuur of de urban jungle in op zoek naar avontuur. Dat is goed voor lichaam en geest, maar dat wil je als moderne man natuurlijk wel doen in stijl.

Als je naar buiten gaat op zoek naar avontuur in de natuur of Urban Jungle, dan moet je daar ook op gekleed zijn. Functionele kleding zodat het weer geen vat op je heeft en kunt blijven lopen tot de zon ondergaat. Helaas zijn deze kledingstukken vaak niet bepaald stijlvol, maar het kan ook anders. Hoe? Daar gaan wij je bij helpen door middel van vijf essentiële tips.

1. Investeer in een goed field jacket

Voor een soldaat is het van groot belang dat hij de juiste beschermende kleding heeft, zonder in te leveren op mobiliteit. Daarom ontwikkelde het Amerikaanse leger een zo licht mogelijke jas die je beschermt tegen kou, water en andere natuurlijke invloeden. Ze noemde het een field jacket en groeide vervolgens uit tot een belangrijk onderdeel van de standaard uitrusting.

Het duurde niet lang voordat ook de gewone burger de voordelen ontdekte van een field jacket. Steeds meer merken namen het idee over en zo ontwikkelde de jas zich door tot een populair kledingstuk. Mede dankzij films als The Terminator, Taxi Driver en Rambo werd het field jacket een echte trend. Dat is nooit meer veranderd en dus is een mooi field jacket nog steeds een ideale jas voor de stoere moderne man. Niet alleen uitstekende bescherming, maar ook nog eens stijlvol.

2. Kies natuurlijke materialen

Als je echt de urban wildernis in gaat, kun je beter voor synthetische kleding gaan. Deze zijn perfect om de zwaarste omstandigheden te doorstaan, maar vaak niet stijlvol. Daarom kun je als stijlvolle man die hunkert naar avontuur beter voor natuurlijke materialen gaan. Een field jacket van katoen, een flanellen overhemd en een wollen muts beschermen je namelijk bijna net zo goed, maar ogen net even wat stijlvoller en meer natuurlijk.

3. Ga voor de Brooklyn sneakers van Timberland

Comfortabele schoen die je beschermen tegen de elementen en onherbergzame ondergronden zijn vaak niet bepaald stijlvol. Functionaliteit staat voorop en het uiterlijk is dus minder belangrijk. Gelukkig kun je dankzij Timberland ook gewoon genieten van het beste van twee werelden. Hun Brooklyn sneakers zijn namelijk niet alleen sportief en stijlvol, maar ook gemaakt om eindeloos rond te dwalen door de betonnen jungle.

De Timberland Brooklyn wordt gemaakt van eersteklas materialen zoals mesh en suède. Hierdoor zijn je voeten optimaal beschermd tegen de elementen. Ook aan het comfort is gedacht. De tussenzool bevat namelijk het extreem lichtgewicht AeroCore energiesysteem. Deze zorgt voor een krachtige demping en vering, met als resultaat: optimaal draagcomfort.

En dat doe je dan ook nog eens in stijl. Timberland heeft het model namelijk geïnspireerd op designs uit de jaren ‘90. Dit geeft de Brooklyn een retro look die tijdloos is. Daarnaast zorgt het suéde voor een mooie natuurlijke look en feel.

Meer weten over de Timberland Brooklyn lijn? Klik dan hier.

4. Gebruik laagjes op een stijlvolle manier

Als je wel eens een actieve outdoor activiteit ondernomen hebt in de natuur of de stad, dan weet je hoe belangrijk laagjes zijn. Je moet je namelijk kunnen aanpassen op ieder situatie. Het weer kan omslaan, je kunt het door inspanning warm krijgen of je moet door dichte begroeiing heen en kunt wel wat extra bescherming gebruiken. Laagjes zijn je vrienden.

Die laagjes kun je ook mooi gebruiken om je outfit stijlvoller te maken. Zo kun je bij bepaalde lagen voor een minder praktische en meer esthetische optie gaan. Vervang bijvoorbeeld je dikke trui voor een geruit flanellen shirt. Door meer lagen te gebruiken, heb je automatisch ook meer keuze om stijlvolle kledingstukken toe te voegen aan een outdoor outfit.

5. Maak je outfit af met de juiste accessoires

In het dagelijks leven zul je ongetwijfeld gebruik maken van stijlvolle accessoires om je outfit helemaal af te maken. Waarom zou je dit dan ook niet doen als je de urban jungle gaat verkennen? Zorg er dan alleen wel voor dat de accessoires ook functioneel zijn. Je wilt tijdens je ontdekkingsreis niet onnodig veel gewicht meenemen.

Welke accessoires zijn dan wel nuttig als je de wereld in trekt? Wat dacht je van een pet/muts/hoed om je hoofd te beschermen, een gps horloge zodat je de weg niet kwijtraakt en een zonnebril die je ogen beschermt tegen de felle zon. Dit zijn onmisbare outdoor accessoires die je in alle kleuren en soorten kunt kopen, en dus ook in een vorm die perfect past bij een stijlvolle urban outdoor outfit.

In samenwerking met Timberland

Reageer op artikel:
5 essentiële tips voor mannen die het urban buitenleven in stijl willen trotseren
Sluiten