Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 6 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Escobar onthult Samsung-kopie ‘Escobar Fold 2’ op bizarre wijze

Vorig jaar lanceerde Jesus Escobar Gaviria, de broer van drugsbaron Pablo Escobar, zijn eigen kopie van de Royole FlexPai, ‘s werelds eerste opvouwbare smartphone. De Escobar Fold 1 werd omgeven door schaarsgeklede modellen onthuld. Het prijskaartje? Slechts 349 dollar.

Escobar Fold 2

Nu, een paar maanden verder, heeft meneer Escobar zijn opvolger onthuld. Saillant detail: de biologische broer van Pablo Escobar heeft nog geen enkel exemplaar van de Escobar Fold 1 bij kopers afgeleverd. De bestellingen heeft hij echter wel gretig geaccepteerd.

Online wordt al gesproken van een scam, maar Escobar gaat dus gewoon vrolijk door. De Escobar Fold 2 is duidelijk een regelrechte kopie van de Samsung Galaxy Fold 2. Je moetje best doen om een verschil te spotten.

Met een prijskaartje van 399 dollar is de Escobar Fold 2 in ieder geval een stuk goedkoper dan de opvouwbare smartphone van Samsung. Al is het dus maar een kwestie van afwachten of je daadwerkelijk iets terug gaat krijgen voor je geld.

Escobar Fold 2 Box
De Escobar Fold 2 naast de Samsung Galaxy Fold Escobar Inc.

Ambitieuze plannen

In een met grammaticale fouten gevuld statement benadrukt de broer van Pablo Escobar zijn ambitieuze plannen: hij wil dit jaar “de overstock kingpin van elektronische apparaten worden.”

“Al die fabrieken hebben gewoon te veel technologie liggen, niemand koopt iets in China van secundaire fabrieken. We verlagen de prijzen en geven klanten directe kortingen onder de paraplu van het merk Escobar. ”

Bron: Escobar Inc.

Lord of the Rings, RIP Samsung en scams

De promotievideo gaat nog verder. Opnieuw tonen schaarsgeklede Playboy-modellen de smartphone, maar dit keer slaan ze ook een Samsung Galaxy Fold kapot. De tekst op het scherm? “RIP Samsung”. Ondertussen komt er een Lord of the Rings quote voorbij: “Forged in fire, destroyed in fire.”

Het geheel is ontzettend absurd, het lijkt net een satirische sketch:

De Escobar Fold 2 is nu beschikbaar, maar we raden je logischerwijs aan om de opvouwbare smartphone lekker links te laten liggen. Alles wijst er immers op dat we hier met een klassieke scam te maken hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Escobar onthult Samsung-kopie ‘Escobar Fold 2’ op bizarre wijze
Sluiten