IJzingwekkende horrorfilm ‘Hereditary’ wordt gezien als engste film ooit

Afgelopen week vond in Park City, Utah het jaarlijkse Sundance Film Festival plaats. Al jaren is dit dé plek waar de beste onafhankelijke films hun debuut maken. Grote namen als Quentin Tarantino en James Wan beleefden hier hun grote doorbraak. De grote winnaar van 2018 was The Miseducation of Cameron Post, maar het ging na afloop toch vooral over de horrorfilm Hereditary.

Horror blijft lastig en echt goede films zijn dan ook schaars in dit genre. Toch lijkt Hereditary een echte klassieker te gaan worden. De mensen die de film al gezien hebben op het festival, waren het er unaniem over eens: deze film is oprecht één van de engste films van de laatste jaren of misschien wel ooit. Dat klinkt veelbelovend en gezien de behoorlijk beangstigende trailer zijn we geneigd om deze mensen te geloven.

Het verhaal van Hereditary draait om de familie Graham. De oma van het stel is een, op zijn zachtst gezegd, nogal bijzonder geval. Ze komt te overlijden waarna de familie afscheid moet nemen van hun grootmoeder, maar ze is nog niet weg. Haar donkere geest leeft voort en verscheurt het eens zo rustige leven van de familie Graham. Het is vervolgens aan de dochter om haar moeder uit hun leven te verbannen.

Hereditary in de bioscoop

Dit klinkt misschien als een vrij doorsnee horrorverhaal, maar de uitvoering schijnt echt ongekend te zijn. De ijzersterke trailer bevestigt dit, maar of het eindresultaat echt zo eng is als men zegt, weten we pas op 8 juni. Vanaf dan draait Hereditary namelijk in de bioscoop.

Reageer op artikel:
IJzingwekkende horrorfilm ‘Hereditary’ wordt gezien als engste film ooit
Sluiten