Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Enemy Lines trailer: oorlogsthriller gaat 1917 (niet) achterna

2019 was een mooi jaar voor liefhebbers van oorlogsfilms. James Bond regisseur Sam Mendes maakte diepe indruk met 1917, een oorlogsfilm die compleet in één shot gefilmd lijkt te zijn. Sterker nog, de film leek de Oscar voor Best Picture te gaan winnen.

Uiteindelijk ging het fantastische Parasite er met die eer vandoor, een Zuid-Koreaanse thriller van Oldboy regisseur Bong Joon-ho. Ach, 1917 wist uiteindelijk nog drie Oscars in de wacht te slepen, voor Beste Camerawerk, Beste Geluid en Beste Visuele Effecten.

Enemy Lines

Ook 2020 lijkt weer een topjaar te worden voor fans van oorlogsfilms. Afgelopen weekend kwam namelijk de eerste volledige trailer uit voor Enemy Lines. Een oorlogsfilm die zich niet in de Eerste maar in de Tweede Wereldoorlog afspeelt. In november 1943, om precies te zijn.

De actiefilm volgt een Brits commandoteam, dat samen met een Amerikaanse officier (Ed Westwick) op een geheime missie naar Polen trekt, diep achter de vijandelijke linies. Werkend met het verzet steken ze de ruwe wildernis over met het doel om de beroemde Poolse wetenschapper Dr. Fabian (Pawel Delag) uit de handen van de Duitsers te ontvoeren.

Top oorlogsfilm of tussendoortje?

Dat levert, zo beloven de eerste posters, een bloedstollende thriller op. Eerlijk gezegd is de trailer vooral… underwhelming. Na 1917 ziet het eruit als zo’n film die direct op DVD uitkomt, zonder een brede bioscooprelease. Eerder kijkvoer voor een loos avondje, een tussendoortje, dan een film waar we het nog jaren over zullen hebben.

Enemy Lines wordt geregisseerd door Anders Blanke, een vrij onbekende Zweedse regisseur. Je kunt hem kennen van films als Frostbitten en Newsmakers. Naast Ed Westwick bestaat de cast onder andere uit John Hannah, Tom Wisdom, Corey Johnson en Ekaterina Valdimirova.

Release

De oorlogsthriller is nog niet op een filmfestival of evenement in première gegaan, dus er zijn nog geen recensies om erbij te pakken. Hopelijk weet Enemy Lines ondanks de matige trailer dus alsnog te verrassen. Daar gaan we op 24 april achter komen, want dan komt de oorlogsfilm uit.

Check tot dan middels een speciale video hoe Sam Mendes de verbluffende shots van 1917 voor elkaar kreeg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Enemy Lines trailer: oorlogsthriller gaat 1917 (niet) achterna
Sluiten