Pim Jansen
Pim Jansen Life 17 mei 2019

Emily Ratajkowski uit de kleren tegen nieuwe anti-abortuswet

Emily Ratajkowski kennen we natuurlijk allemaal. Het Pool-Amerikaanse model houdt ervan om Instagram uit te dagen door net even over het randje te gaan. Zonder al te veel kleren, inderdaad. De grote winnaar? Wij. En een grote groep vrouwen, want daar komt ze voor op.

Emily Ratajkowski uit de kleren voor abortus

Emily Ratajkowski wel vaker uit de kleren. Zo brak ze door met haar optreden in Robin Thickes muziekvideo Blurred Lines, waarin ze topless te zien is. Maar nu heeft het Pools-Amerikaanse model een boodschap. Ze protesteert tegen een nieuwe anti-abortuswet in de Amerikaanse staat Alabama.

“Deze week stemden 25 oude mannen in met een verbod op abortus, zelfs in geval van verkrachting of incest. Deze mannen met macht leggen hun wil op aan de lichamen van vrouwen om het patriarchaat te handhaven. Vrouwen met een lage economische kans wordt het recht ontnomen om te kiezen zich niet te vermenigvuldigen. De staten die abortus proberen te verbieden, zijn de staten met het hoogste aandeel zwarte vrouwen. Dit gaat over klasse en ras en is een directe aanval op de fundamentele mensenrechten van vrouwen in de Verenigde Staten. Amerikaanse vrouwen verdienen het beschermd te worden door Roe versus Wade. Ons lichaam, onze keuze”, aldus Emily Ratajkowski op Instagram bij de bovenstaande foto.

Emily Ratajkowski is geen onbekende als het gaat om protestacties. Eind vorig jaar demonstreerde ze al tegen de verkiezing van Brett Kavanaugh in het Amerikaans Hooggerechtshof. Niet geheel zonder reden. Brett Kavanaugh is door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel ontoelaatbaar gedrag.

Meer Emily Ratajkowski

Zoals gezegd heeft Emily Ratajkowski het niet echt op kleren als het om Instagram gaat. Ze behoorde ook tot de 17 meest aantrekkelijke celebs tijdens het van het Met Gala Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute in New York City. Hieronder een compilatie van het werk van het Pools-Amerikaanse model op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Emily Ratajkowski uit de kleren tegen nieuwe anti-abortuswet
Sluiten