Redactie
Redactie Life 11 nov 2016

Emigratiedrang? Dit zijn de meest vreedzame landen om te wonen

Zodra het nieuws naar buiten kwam dat Donald Trump de nieuwe president van de Verenigde Staten zou worden, raakte de immigratiewebsite van Canada overbelast en ging op zwart. Voor veel Amerikanen is Canada het ideale land om naar toe te emigreren, maar is het ook het meest vredelievende land op aarde?

Jaarlijks maakt het Institute for Economics and Peace (IEP) een overzicht van de meest vredige landen. Op basis van 23 gegevens indexeren ze of de mensen wat liever zijn geworden, oftewel: of er meer vrede op aarde is. Opmerkelijk is dat Amerika op nummer 113 staat, onder landen als Marokko, Kazachstan en Vietnam. Canada staat op de 8e plek, wat het inderdaad een aantrekkelijk immigratieland maakt.

Noordelijk gelegen landen scoren ook dit jaar weer goed. Zo is IJsland de lijsttrekker, op de voet gevolgd door Denemarken. Met acht Europese landen in de top tien zit je hier sowieso vredig. Nederland moet het helaas doen met een 21e plek, waardoor België en Duitsland het van ons ‘winnen’.

Elke dag blij zijn met waar je woont

Syrië is de hekkensluiter. Het door oorlogen verwoeste land vormt samen met tien andere landen uit het Midden-Oosten, Afrika en Oekraïne de onderkant van de lijst. Ook Rusland staat diep in het rood, wat natuurlijk te verklaren is door de steun aan Oekraïne en de annexatie van de Krim. Ook de steun aan het regime van Assad zorgt voor een negatieve indexering van Rusland. Peace out!

Reageer op artikel:
Emigratiedrang? Dit zijn de meest vreedzame landen om te wonen
Sluiten