Redactie
Redactie Life 11 jun 2016

Embrear toont fantastisch concept voor privévliegtuig

Je zult maar een high roller zijn en net miljoenen geïnvesteerd hebben in een nieuwe private jet. Dan ben je een partijtje zuur want Embraer werkt naar verluidt aan dít model.

Nu willen wij de luxe van een privéjet niet bagatelliseren, maar zelfs privévliegtuigen kennen een beperking die vrijwel voor de gehele luchtvaart geldt: kleine raampjes. Het uitzicht kan prachtig zijn, maar je tuurt wel door een raampje met het formaat van een postzegel. Embraer wil daar nu verandering in brengen.

Hun nieuwste concept draagt de naam Lineage 1000 en zou wel eens voor opschudding kunnen zorgen in de sector. Naast een prachtig interieur tonen deze renders namelijk een vliegtuig met grotere ramen en bovenal ook méér ramen. Waar je ook staat, loopt of zit, je hebt altijd een prachtige uitkijk en royale lichtinval.

De stevigheid van het toestel is wellicht een punt van zorg. Dat hoeft niet, zo vertelt de fabrikant: de grote ramen zijn geplaatst waar normaal gesproken deuren zouden zijn. De stijfheid en veiligheid zijn gewaarborgd, waarvan notie. Overigens kunnen de ramen dankzij verwarming niet beslaan en bovendien kan de tint worden aangepast, zodat het interieur ook donker kan worden gemaakt. Embraer zegt klaar te zijn voor productie en te wachten op een vermogende klant.

Mocht je privévliegtuigen interessant vinden check dan zeker dit verhaal. Exclusief of Manners gaf een privépiloot inzage in hoe een gemiddelde dag van zijn klanten eruit ziet.

Reageer op artikel:
Embrear toont fantastisch concept voor privévliegtuig
Sluiten