Alrik de Jong
Alrik de Jong Wheels 9 jul 2020

Elon Musk heeft groot nieuws over de eerste zelfrijdende Tesla

De ene dag baart Elon Musk opzien met een zwembroek, de andere dag met een zelfrijdende Tesla. Doe ons die laatste maar. Goed nieuws wat dat betreft. De eerste autonome Tesla is bijna af.

Elon Musk verwacht nog dit jaar met een volledig zelfrijdende auto te komen. Volgens de Tesla-baas zijn de technologische ontwikkelingen zo goed als compleet. Dat zei hij in een videoboodschap op de World AI Conference in Shanghai (WAIC 2020).

Elon Musk over de eerste zelfrijdende Tesla

Elon Musk zegt dat Tesla de puzzel voor autonoom rijden nagenoeg volledig heeft opgelost. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we nog voor het einde van 2020 de complete basisfunctionaliteit zullen hebben van onze zelfrijdende auto”, aldus de innovator, miljardair en rare snuiter. “Er zijn geen fundamentele uitdagingen meer.”

Welk bedrijf de eerste 100 procent zelfrijdende auto gaat presenteren, is al een lange tijd de vraag. Op het gebied van volledig autonoom rijden is Tesla in een strijd verwikkeld met onder meer de Waymo van Alphabet (het moederbedrijf van Google) en de Cruise van General Motors. Modellen van Tesla die nu al op de weg rijden, zijn semi-autonoom. Hoe Elon Musk zijn eerste volledig autonome auto gaat noemen, is nog niet bekend.

Autonoom rijden racistisch?

Nee, de eerste zelfrijdende Tesla is niet racistisch en hetzelfde geldt voor Elon Musk. Laten we geen misverstanden de wereld in helpen. Toch blijkt uit onderzoek dat de kunstmatige intelligentie in autonome auto’s nog te wensen overlaat, ook op het gebied van diversiteit. Lees hier meer.

De World Artificial Intelligence Conference 2020 Summit Online vindt plaats van 9 tot en met 11 juli. Grote namen en bedrijven komen (dit jaar online) samen om de toekomst van kunstmatige intelligentie te bespreken. Lees en bekijk hier meer.

Check ook: Op vakantie naar de ruimte: dit zijn de meest realistische mogelijkheden voor de komende jaren

Reageer op artikel:
Elon Musk heeft groot nieuws over de eerste zelfrijdende Tesla
Sluiten