Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Wheels 16 juni 2020

Elon Musk kondigt tijdperk van de Tesla Semi aan

Elon Musk onthulde in 2017 al de Tesla Semi, een volledig elektrische vrachtwagen. De belofte was destijds een grote truck die binnen vijf seconden van nul naar honderd kan. Dat is anno 2020 nog steeds zeer indrukwekkend. Maar waar blijft de Semi dan?

Tesla CEO Elon Musk beloofde destijds dat de Semi in 2020 in productie zou gaan. Hetzelfde gold voor de Roadster. Lang bleef het stil rondom de elektrische vrachtwagen, waarmee Tesla een compleet nieuwe markt aan zou kunnen boren. Ondertussen zit de concurrentie ook niet stil. Waar blijft de Tesla Semi?

Het is tijd voor de Tesla Semi

Gelukkig is er eindelijk meer nieuws rondom de elektrische bolide. Elon Musk stuurde deze week namelijk een persoonlijke email naar zijn werknemers, met groot nieuws. Daarin meldt hij dat ‘het nu tijd is om de Semi te produceren.’ Op grote schaal.

Verder krijgen we helaas geen exacte planning te horen. Wel geeft de miljardair aan dat de aandrijflijn voor de Tesla Semi in de Gigafactory in Nevada wordt gebouwd. Waar de elektrische vrachtwachten uiteindelijk geassembleerd wordt, blijft helaas onduidelijk. Kenners rekenen op Tesla’s fabriek in Fremont, Californië.

Voorrang

Ondertussen zoekt Musk ook nog steeds naar een lokatie om de Cybertruck in productie te brengen. Je zou het door alle recente media-aandacht niet zeggen, maar vooralsnog heeft de Tesla Semi voorrang op de Tesla Cybertruck. De Cybertruck staat op de planning voor eind 2021, dus wellicht rijdt de Semi al voor de zomer rond.

Maar goed, het blijft Elon Musk. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij deadlines niet redt. Wel is het duidelijk dat de productie van de Semi in de nabije toekomst eindelijk van start zal gaan.

Tesla SEMI
(Afbeelding: Tesla)
Tesla SEMI
(Afbeelding: Tesla)

Goedkopere variant

Nog even over die indrukwekkende cijfers: de Semi is niet zo snel met een trailer. Met het maximale gewicht, 36.000 kilogram, doet de vrachtwagen er 25 seconden over. Voor een vrachtwagen is de actieradius echter veel belangrijker. Die is met 800 kilometer nog een stuk indrukwekkender. Ook handig: met een snellader is het accupakket binnen 30 minuten weer volledig opgeladen.

Ook komt er een versie met een kleiner accupakket, met een actieradius van 475 kilometer. Die versie gaat 130.000 euro kosten, de Long Range-versie 150.000 euro.

Reageer op artikel:
Elon Musk kondigt tijdperk van de Tesla Semi aan
Sluiten