Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 25 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk verliest ondanks succes Tesla Cybertruck 768 miljoen dollar

Afgelopen donderdag verraste Elon Musk vriend en vijand met de aankondiging van de Tesla Cybertruck. Dat de pick-up eraan zat te komen wisten wel al, maar dat hij er zo uit zou gaan zien, had werkelijk niemand verwacht. De aankondiging heeft in ieder geval een flinke impact gehad. Niet alleen op de bestellingen, maar ook op de waarde van Elon Musk.

Forbes is in de cijfers gedoken en ontdekte dat Elon Musk na de presentatie opeens 768 miljoen dollar minder waard was. Dit had er alles mee te maken dat het aandeel Tesla met 6% gedaald was. De beurs heeft weinig vertrouwen in de Cybertruck en de presentatie heeft blijkbaar niet geholpen om twijfels weg te nemen. Integendeel zelfs. Volgens analisten hebben vooral de gebroken ruiten het alleen maar erger gemaakt.

Cybertruck al 200.000 keer besteld

Het lijkt er dus op dat Tesla niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk de eigen ruiten heeft ingegooid. Toch is dat misschien wat kort door de bocht. Het feit dat de koers van Tesla behoorlijk schommelt, heeft vooral te maken met vertrouwen. Bij het automerk van Elon Musk kan het alle kanten op en die onzekerheid zorgt ervoor dat investeerders voorzichtig te werk gaan.

Dat geldt niet voor de consument, want inmiddels is bekend dat Tesla al 200.000 Cybertruck bestellingen binnengekregen heeft. Vooral de dual motor en de belachelijk krachtige tri motor zijn populair. Respectievelijk 42 en 41 procent. Het instapmodel (de single motor) is met 17% van de bestelling het minst populair. De kans is groot dat het aantal orders nog flink gaat oplopen. Zeker nu onderstaande video’s naar buiten zijn gekomen

Elon Musk on Twitter

Franz throws steel ball at Cybertruck window right before launch. Guess we have some improvements to make before production haha. https://t.co/eB0o4tlPoz

Tesla Cybertruck vs Ford F-150 in Tug of War!

Here is the footage used during the Cybertruck announcement.

Gaat Tesla de pick-up markt veroveren?

Het glas kan dus wel degelijk een ijzeren bal weerstaan en de Tesla Cybertruck is krachtig genoeg om de Ford F-150 te verslaan. Dat is een belangrijk punt, want dat is al jaren de best verkochte pick-up truck en dus ook meteen de grootste Cybertruck concurrent. We gaan het zien wanneer de eerste exemplaren van de band rollen.

Meer weten over de Tesla Cybertruck? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Maxim

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Elon Musk verliest ondanks succes Tesla Cybertruck 768 miljoen dollar
Sluiten