Volgens Elon Musk is dit hoeveel uur je per week zou moeten werken

Zoek je nog een uitdagende baan? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Elon Musk is op zoek naar nieuwe mensen. Bij SpaceX, Tesla, The Boring Company en Neuralink staan vacatures open. Dat wilde de Zuid-Afrikaan graag even onder de aandacht brengen en deed waar hij goed in is, namelijk een tweet versturen. Dit leverde een interessante conversatie op waarin Elon Musk onthuld hoeveel uur je per week moet werken om de wereld te veranderen.

De oproep van de excentrieke ondernemer begon met een drietal tweets. Vooral de tweede is interessant. Hierin zegt hij namelijk dat werken voor zijn bedrijven niet gemakkelijk is. Geen 9 tot 5 baan, want volgens Elon Musk is veertig uur per week werken niet genoeg om de wereld te veranderen. Om niet iedereen af te schrikken, gooide hij er nog een tweet uit dat het niet voelt als werk als je het leuk vindt.

Elon Musk on Twitter

There are way easier places to work, but nobody ever changed the world on 40 hours a week

Elon Musk on Twitter

But if you love what you do, it (mostly) doesn’t feel like work

Kun je parttime de wereld veranderen?

Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel uur moet je dan wel werken om de wereld te veranderen? Een goede vraag en daarom besloot Twitter-gebruiker Margreth Mpossi hem gewoon te stellen. Dus meneer Musk: als je de wereld wilt veranderen, hoeveel uur moet je dan wel werken? Gelukkig is de “niets” van Tesla zo vriendelijk om een concreet antwoord te geven op deze vraag.

Elon Musk on Twitter

@margrethmpossi Varies per person, but about 80 sustained, peaking above 100 at times. Pain level increases exponentially above 80.

Less is volgens Elon Musk dus niet more

Het is dus afhankelijk per persoon, maar zo rond de tachtig uur met pieken van boven de honderd. Dat is hoeveel uur je moet werken als je de behoefte hebt om de wereld te veranderen. Prima, maar wij voelen toch iets meer voor de vierdaagse werkweek. De wereld veranderen laten we wel gewoon over aan Elon Musk zelf.

Nu begrijpen we in ieder geval wel waarom Elon Musk zo nu en dan een jointje opsteekt.

Complex

Reageer op artikel:
Volgens Elon Musk is dit hoeveel uur je per week zou moeten werken
Sluiten