Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 10 jul 2020

Elon Musk trekt steun Kanye West weer in met ongemakkelijke tweet

Iedereen ging er vanuit dat de presidentsrace dit jaar zou gaan tussen Donald Trump en Joe Biden. Maar afgelopen zondag kwam ineens een derde renner in beeld. Niemand minder dan Kanye West liet weten dat hij in 2020 voor het presidentschap van de VS wil gaan. Niet veel later maakte Elon Musk bekend dat hij volledig achter de rapper staat, maar die steun heeft hij inmiddels weer ingetrokken.

Dat Kanye West, die tegenwoordig liever Ye genoemd wordt, zijn kandidaatschap bekendmaakte kwam niet als donderslag bij heldere hemel. Al een paar keer eerder had de rapper laten weten dat hij het wel ziet zitten om naar het Witte Huis de verhuizen. De verrassing zit hem in de timing. De verwachting was dat Kanye West nog een termijn zou wachten, maar hij laat er geen gras over groeien.

Elon Musk staat achter Kanye West

Door middel van onderstaande tweet maakte Kanye West het grote nieuws bekend. Tijdens de verkiezing van 2020 wil de rapper het opnemen tegen de man die hij normaalgesproken steunt: Donald Trump. De reacties daarop waren nogal gemengd, maar zijn fans vonden het fantastisch. Onder hen was ook Elon Musk.

De grote man achter Tesla en SpaceX reageerde, zoals je hierboven kunt zien, in no time op de tweet van Kanye West. Hierin liet Elon Musk weten dat Ye op zijn steun kon rekenen. Nu blijkt dat de Zuid-Afrikaan toch iets te snel heeft gereageerd. Amper een week later begint de oprichter van Tesla namelijk al weer terug te krabbelen.

Pittige uitspraken

De reden daarvoor zijn een aantal uitspraken die Kanye West deed nadat hij zijn kandidaatschap had aangekondigd. Zo vertelde Ye dat hij tegen abortus en vaccinatie is. Een pittig standpunt waar veel mensen zich niet in kunnen vinden. Ook Elon Musk begon direct te twijfelen toen een mede-twitteraar hem de uitspraken van Kanye West onder zijn neus schoof.

Elon Musk reageerde niet veel later met bovenstaande tweet. Hierin krabbelt de Tesla-baas enigszins terug nadat hij tot de conclusie is gekomen dat hun meningen toch iets meer verschillen dan hij verwacht had. En zo duurde de volwaardige steun van Elon Musk voor het presidentschap van Kanye West nog geen vijf volle dagen.

En ze waren zo leuk samen…

Lees ook: Kim Kardashian West als first lady? Dat ziet er zo uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk trekt steun Kanye West weer in met ongemakkelijke tweet
Sluiten