Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Life 16 juli 2018

Duiker haalt hard uit naar Elon Musk, Tesla-baas noemt hem een pedo

De Thaise jongetjes en hun voetbalcoach die vast zaten in een grot zijn inmiddels bijna een week weer vrij, maar de nasleep van de reddingsoperatie houdt de gemoederen nog wel even bezig. Dat heeft vooral te maken met Elon Musk en zijn mini-duikboot. De Tesla-oprichter deed zijn best om te helpen, maar krijgt nu stank voor dank en daar is hij niet van gediend.

Na de geslaagde reddingsoperatie trok nieuwszender CNN de Britse duiker Vern Unsworth voor de camera. Tijdens dit interview vertelde de held hoe de operatie in zijn werk is gegaan en hoe ze de jongens weer naar buiten wisten te krijgen. Ook kreeg hij een vraag over de mini-onderzeeër van Elon Musk en daar had hij een hele duidelijk mening over.

Steek die duikboot maar in je….

In zijn ogen was het namelijk niets meer dan een PR stunt. Een schreeuw om aandacht. Niets meer, niets minder. Hieronder zie je het desbetreffende onderdeel van het interview waarin hij uitlegt waarom het plan van Elon Musk totaal onlogisch was en nooit had kunnen slagen. Als kers op de taart zegt de Britse duiker dat grote man achter Tesla zijn duikboot lekker ergens in kan steken waar de zon niet schijnt.

Een pittige uitspraak die bepaald niet lekker viel bij de man in de man in kwestie. Elon Musk is het er absoluut niet mee eens en sloeg hard terug via Twitter. Misschien wel te hard. In de Tweets, die inmiddels verwijderd zijn, legt hij niet alleen uit waarom zijn plan gewoon had kunnen werken, maar noemt hij Vern Unsworth ook nog even een pedo.

Elon Musk Tesla Britse duiker Thailand grot

Zo’n opmerking doet natuurlijk nogal wat stof opwaaien, maar daar bleef het niet bij. Toen andere Twitteraars Elon Musk op zijn gedrag aanspraken en aangeven dat dit niet bepaald netjes is, reageerde hij als volgt: “Bet ya a signed dollar it’s true.” Hier maakte hij het alleen nog maar erger mee.

Elon Musk Tesla Britse duiker Thailand grot

Elon Musk gaat te ver

Wie er gelijk heeft is op dit moment niet te zeggen en doet er eigenlijk ook niet toe. Het is vooral jammer dat deze geslaagde reddingsactie eindigt met ordinair moddergooien. Laten we hopen dat beide heren voortaan iets beter op hun woorden letten, want hiervan gaat niemand beter worden.

Reageer op artikel:
Duiker haalt hard uit naar Elon Musk, Tesla-baas noemt hem een pedo
Sluiten