Pim Jansen
Pim Jansen Life 18 okt 2018

Geen grap! Tesla baas Elon Musk gaat een tequila op de markt brengen

Op het moment dat er een tweet van Elon Musk verschijnt, ben je snel geneigd te denken dat het om de zoveelste ‘practical joke’ gaat. Zeker waneer er dan plotseling het bericht verschijnt over een tequila van Tesla. Dan ga je al snel denken aan een leuke grap van mijnheer Musk. Niet is echter minder waar: de Tesla Tequila schijnt er wel degelijk te komen.

Musk heeft het niet makkelijk de laatste tijd. Allereerst werd hij op zijn vingers getikt wegens een hele foute tweet over het van de beurs halen van Tesla. Als gevolg daarvan moet hij zich terugtrekken als voorzitter van de Raad van Bestuur van Tesla en hij mag ook niet meer vrijelijk gaan tweeten. Een onder curatele-stelling dus, maar dan anders. Het gevolg is dat Elon Musk meer vrije tijd heeft dan ooit en dan kan dus wel eens gaan resulteren in een lumineus idee: een Teslaquila

Elon Musk on Twitter

Elon was found passed out against a Tesla Model 3, surrounded by “Teslaquilla” bottles, the tracks of dried tears still visible on his cheeks. This is not a forward-looking statement, because, obviously, what’s the point? Happy New Month!

Elon Musk knockout met Teslaquila

Dat de jonge miljardair er een, op zijn zachts gezegd, vreemd gevoel voor humor er op na houdt is bekend. Maar wie zou nu verwachten dat de combinatie van het merk Tesla en tequila daadwerkelijk zou kunnen leiden tot de geboorte van een Teslaquila? Veel mensen waren er dan ook van overtuigd dat het een hele vroege 1 aprilgrap was. In enkele tweets had hij namelijk aangegeven dat Tesla failliet zou zijn. In een foto wordt hij namelijk afgebeeld als volledig knockout geslagen, omringd door vele flessen tequila. Het effect hiervan was dat sommigen echt dachten dat de onderneming failliet was en de koers daalde daarop met ruim 5 procent.

Merknaam vastgelegd

Nu valt er wat te zeggen voor een mogelijk faillissement, de onderneming heeft in zijn hele bestaan nog nooit winst gemaakt. Het bedrijf is echter niet failliet en men ging er dan ook vanuit dat de flessen tequila puur te versterking van de grap waren afgebeeld. Toch zat er blijkbaar een kern van waarheid in. De website van CNBC wist in ieder geval te melden dat er een aanvraag is ingediend om de naam vast te leggen bij de Amerikaanse Patent and Trademark Office. De geruchten over het ontwikkelen van een Teslaquila werden daarnaast versterkt door de tweet van Musk waarin hij meldt: “Teslaquila coming soon”.

Elon Musk on Twitter

Teslaquila coming soon … https://t.co/AtoVGOtvVR

Agave tequila van Tesla

Uiteraard stopt Musk niet bij het doen van een summiere mededeling. Al snel volgde er een tweet met een ontwerp van de Teslaquila. Een rood label met het bekende Tesla logo en de bijbehorende naam. Het zou blijkbaar gaan om een agavelikeur met een alcoholpercentage van 40%. Of dit nu wel zo goede keuze is zal nog moeten blijken. Tesla heeft namelijk de verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan. Of een alcoholische drank, hoe leuk bedacht ook, hier iets aan kan bijdragen is nog maar de vraag.

WANT

Reageer op artikel:
Geen grap! Tesla baas Elon Musk gaat een tequila op de markt brengen
Sluiten