Ford topman zet met één meesterlijke tweet Elon Musk weer op zijn plek

Van elektrische auto’s en ruimtereizen tot vlammenwerpers en de hyperloop. Elon Musk is een echte pionier die verder kijkt dan de de rest van de industrie. De lof die hij hiervoor krijgt is dan ook terecht, maar we moeten het niet gaan overdrijven. Gelukkig hebben de concullega’s van Elon Musk er weinig problemen mee om de Tesla oprichter weer even op zijn plek te zetten.

De man die Elon Musk er even aan herinnerde dat Tesla maar een kleine speler op de markt is, was Steven Armstrong. Hij is een belangrijke topman van Ford Europa en draagt de titel: European and MEA business chief. Steve Armstrong heeft dus een belangrijke positie binnen één van de grootste autobouwers ter wereld, maar hij is ook niet vies van een scherpe tweet.

Tesla Model 3 productie

Dat bleek zondag, want de topman van Ford zette concurrent Tesla met één meesterlijke tweet weer even op zijn plek. Dit deed hij door te reageren op een Twitter bericht van Elon Musk zelf. De oprichter van Tesla maakte namelijk vol trots bekend dat zijn bedrijf er in was geslaagd om in een week zevenduizend Tesla Model 3 auto’s van de band te laten rollen.

Duizend auto’s per dag is een hele prestatie, maar deze valt in het niet bij de productiecijfers van de echte grote jongens. Steven Armstrong was zo aardig om Elon Musk daar even aan te herinneren en antwoordde met de volgende scherpe tweet.

Waar Tesla een week voor nodig heeft, doet Ford binnen vier uur. Een enorm verschil. Natuurlijk is het niet helemaal eerlijk om deze fabrikanten met elkaar te vergelijken, maar het laat wel zien dat Tesla nog geen echte bedreiging vormt voor de gevestigde namen.

Kan Elon Musk Tesla redden?

Natuurlijk kan dit in de toekomst maar zo gaan veranderen. Tesla is op dit moment één van de toonaangevende merken als het aankomt op elektrisch rijden. De auto’s van Elon Musk zijn gemaakt voor de toekomst en Tesla zal dus alleen nog maar gaan groeien als elektrisch rijden de standaard gaat worden. Laten we alleen wel hopen dat Tesla het tot die tijd kan volhouden, want zoals je hier kunt lezen gaat het financieel nog niet zo lekker.

Reageer op artikel:
Ford topman zet met één meesterlijke tweet Elon Musk weer op zijn plek
Sluiten