Elon Musk deelt briljante sneer uit met Tesla-broek en scoort verkoophit

Elon Musk heeft een nieuw product op de markt gebracht. Ditmaal is het geen auto of vlammenwerper, maar een kledingstuk. Tesla verkoop nu namelijk de Tesla Short Short. Een lekker kort rood broekje. Leuk voor de fans van Tesla, maar dat is niet waarom Elon Musk deze short bedacht heeft.

Het rode korte Tesla broekje is namelijk bedoeld als sneer naar een grote groep beleggers die hopen dat Tesla in elkaar dondert. Niet fysiek, maar op de beurs. Je kunt namelijk veel geld verdienen door te gokken dat de waarde van een bedrijf omlaag gaat. Dit doen ze door effecten te verkopen die ze niet niet zelf in bezit hebben. Dit wordt ook wel ‘short gaan’ genoemd. De leukste manier om daar meer over te leren is door de film The Big Short te kijken.

Elon Musk in de broekenbusiness

Terug naar Elon Musk. Zoals gezegd zijn er behoorlijk wat beleggers die short gaan op Tesla. Dit heeft er vooral mee te maken dat de oprichter nog wel eens wat ongebruikelijke dingen doet of bepaalde tweets de wereld in gooit. Voorspellen dat Tesla gaat wegzakken is daarom niet zo vreemd, maar het is nog steeds niet gebeurd.

Lees ook: Groot nieuws over de eerste zelfrijdende Tesla

Integendeel zelfs. Sinds de algehele beurscrash blijft het aandeel Tesla maar stijgen in waarde. Inmiddels al met 250%. Dit zorgde er onlangs voor dat het merk van Elon Musk Toyota aftroefde in marktwaarde op de beurs. En dat is de grootste autobouwer ter wereld. Elon Musk blijft beleggers die short gaan op de aandelen van Tesla het tegendeel bewijzen.

Short gaan op Tesla

Als extra sneer naar deze beleggers kwam Elon Musk afgelopen weekend met een nieuw product, namelijk een korte broek. Of zoals hij deze zelf noemt: de Tesla Short Shorts. Een niet bepaald subtiele woordgrap aan het adres van de beleggers die short gaan op Tesla. Een typische Musk grap die snel uit de hand liep.

Het rode broekje van satijn met op de achterkant de tekst ‘S3XY’ (verwijzing naar de Model S, 3, X en Y) bleek enorm in trekt. Drie minuten nadat Elon Musk de Tesla Short deelde op Twitter klapte de webshop er direct uit. Toen de boel eenmaal weer werkte vlogen de korte broekjes over de toonbank en waren in no time uitverkocht.

Fans van Tesla legden massaal 69,420 dollar neer voor het broekje. Dat is namelijk hoeveel hij kost, en die extra nul op het einde is geen schrijffout. 420 is een bekende verwijzing naar het gebruiken van marihuana. Daar is Elon Musk niet vies fan en hij gebruikte de term eerder ook al in een tweet die toen tot een hoop ophef en rechtszaken leidde.

Tesla shorts vliegen over de toonbank

Nu gebruikt Elon Musk de term 420 opnieuw, maar dan in de prijs van zijn best wel prijzige Tesla Shorts. Toch lieten Tesla-fans zich daardoor niet weerhouden om het broekje massaal te bestellen. Inmiddels is de Tesla Short Short namelijk volledig uitverkocht. Of er nog een tweede ronde gaat komen is nog onbekend.

Lees ook: De weg naar 55 miljard: Musk zet eerste stap in bizar bonussysteem

Reageer op artikel:
Elon Musk deelt briljante sneer uit met Tesla-broek en scoort verkoophit
Sluiten