Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Nieuws 27 mrt 2020

Elon Musk heropent Tesla Gigafactory New York voor medische productie

Eerder deze week doneerde Elon Musk al een voorraad beademingsapparatuur in strijd tegen de corona-uitbraak. Nu pakt hij het groter aan. De innovator heropent de Tesla Gigafactory in New York om zelf medische ventilatoren te gaan produceren.

Het lijkt al een eeuw geleden dat Elon MuskThe coronavirus panic is dumb‘ twitterde en heel wat bijval kreeg. In werkelijkheid is het iets meer dan twee weken geleden. Nu ziet de Tesla-baas er natuurlijk ook de ernst van in en gaat hij niet bij de pakken neerzitten.

Elon Musk heropent Tesla Gigafactory in New York

Niemand was op deze wereldramp voorbereid, ook de Verenigde Staten niet. Daar is een tekort aan mondkapjes, beademingsapparatuur en andere noodzakelijke medische producten. “We heropenen zo snel mogelijk de Tesla Gigafactory in New York voor de productie van beademingsapparatuur”, aldus Elon Musk op Twitter. “We zijn al een goed eind op weg en doen er alles aan om te helpen in deze moeilijke tijd”, voegde hij er later aan toe.

New York is een epicentrum van de corona-uitbraak. In de machtige wereldstad is een tekort aan beademingsapparatuur en andere medische hulpmiddelen. Mensen staan in wachtrijen voor het ziekenhuis en op straat vind je mobiele mortuaria in trucks. Tesla is een van de vele techbedrijven die zich inzetten voor het indammen van de coronacrisis. Naast de donaties en inzet van Elon Musk doneerden Apple en Huawei bijvoorbeeld miljoenen mondkapjes.

Beademingsapparatuur in Nederland

In Nederland dreigt ook een tekort aan beademingsapparatuur. En het duurt nog wel even voordat de productie van medische ventilatoren op gang is. Deskundigen werken daarom aan een plan om meerdere patiënten op één machine aan te sluiten. Lees daarover meer in dit artikel. Ook een tekort aan mondkapjes dreigt, maar initiatieven zoals deze doneeractie schieten als paddenstoelen uit de grond.

Check ook: Elon Musk opent eerste Tesla Gigafactory van Europa

Reageer op artikel:
Elon Musk heropent Tesla Gigafactory New York voor medische productie
Sluiten