Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 15 feb 2019

Dierenvriend Elon Musk komt met geniale dog-mode voor je Tesla

Hulde aan Elon Musk! Het gezicht van Tesla weet zelfs het hart van de meest doorgewinterde dierenvriend te doen smelten. De reden voor dit betoog: de unieke hond-vriendelijke feature die binnenkort in de Tesla wagens te vinden zal zijn. Als de techniek van Tesla levens kan redden, dan moet dat ook mogelijk zijn voor honden. De ‘Dog Mode’ is op die manier tot stand gekomen.

Iedereen die een hond heeft, weet hoe leuk het is om de hond mee op stap te nemen. Een dagje aan het strand, even boodschappen doen, kortom, een echte dierenvriend laat zijn of haar hond niet langer alleen dan strikt noodzakelijk is.

Dog Mode regelt de temperatuur

De Dog Mode is de nieuwste feature waarmee Tesla zich weet te onderscheiden. Geen verstikkende temperaturen die de viervoeter moet trotseren, de temperatuur wordt door de airco automatisch geregeld via de software. Leuk weetje: omstanders die zich toch zorgen maken over het wel en wee van de hond op de achterbank, krijgen een sympathieke boodschap te zien dat de baas zo terug komt, bovendien krijgen ze alle benodigde informatie te zien over de gesteldheid van de hond en de temperatuur in de wagen.

Dog Mode Tesla

Geen ramen meer intikken voor de hond

Waar in het verleden de ruiten van een auto nog wel eens werden ingetikt om een achtergebleven hond te voorzien van frisse zuurstof. Dat is niet meer nodig zijn als je een Tesla wagen bezit. De Dog Mode moet voorkomen dat auto’s onnodig worden beschadigd en de hond goed verzorgd de terugkomst van zijn baas kan afwachten.

Niet een idee van Elon Musk zelf

Overigens is de feature niet ontsproten aan het creatieve brein van Elon Musk, maar is de feature een gevolg van een verzoek van een van de volgers van Elon Musk op Twitter. Hij vroeg via een tweet of een dergelijke module ontwikkeld kon worden. Het resultaat is duidelijk zichtbaar.

Mocht je overigens geen Tesla bezitten dan laat onderstaande foto in ieder geval een duidelijk alternatief zien.

Dog Mode

Elon Musk heeft onlangs zijn huis te koop gezet. Benieuwd naar dit optrekje? Klik dan hier.

Want

Reageer op artikel:
Dierenvriend Elon Musk komt met geniale dog-mode voor je Tesla
Sluiten