Elon Musk onthult Tesla Cybertruck functie die niemand aan zag komen

De Cybertruck van Tesla is met afstand de meeste bizarre auto die in de laatste jaren aangekondigd is. Qua looks is de volledig elektrische pick-up met geen enkel ander voertuig te vergelijken, en ook op het gebied van functies is de Cybertruck een unieke machine. Van een groen interieur tot kogelwerend koetswerk. Gekker gaat het niet worden. Toch?

Toch wel. Elon Musk heeft namelijk op Twitter een nieuwe functie van de Tesla Cybertruck onthuld. Een potentiële koper twijfelde nog of de elektrische pick-up wel voor hem geschikt was. De beste man is namelijk een fanatiek jager en visser. Dit betekent dat hij wel eens in een situatie terechtkomt dat hij door het water moet. Via Twitter vroeg hij daarom aan Elon Musk hoe het zit met de waaddiepte van de Cyber Truck.

Elon Musk geeft antwoord

Nou, hij hoeft zich geen enkele zorgen te maken. Elon Musk heeft in een tweet laten weten dat de Cybertruck moeiteloos door beekjes en stroompjes kan rijden. Sterker nog, ook als je de diepte verkeerd hebt ingeschat is er geen reden tot paniek. Volgens Elon Musk kan de Cybertruck namelijk zelfs even blijven drijven. Hoe lang precies en of de elektrische pick-up dan in een soort amfibievoertuig verandert, is niet duidelijk.

Laten we hopen dat het drijvende vermogen van de Cybertruck beter is dan de ‘onverwoestbare ruiten.’ Bij de officiële presentatie sloeg Tesla op dat gebied namelijk nogal een modderfiguur. Ter demonstratie werd er een ijzeren bal tegen de ruit gegooid. Deze had dit aan moeten kunnen, maar het liep iets anders.

De Tesla Cybertruck in Nederland

Of de Cybertruck beter bestand is tegen water kunnen we voorlopig nog niet testen. Tesla moet namelijk eerst nog een compleet nieuwe fabriek gaan bouwen om de Cybertruck te produceren. Waar en wanneer dit gaat gebeuren is nu nog onbekend. De verwachting is dat de bouw niet lang op zich zal laten wachten, want Tesla wil eind 2021 beginnen met de productie van de Cybertruck.

Wanneer de Cybertruck naar Nederland komt is nog even afwachten. Het is zelfs nog maar de vraag of hij hier überhaupt wel verkocht mag worden. De regels in Europa en Nederland zijn namelijk iets anders dan in Amerika. De Cybertruck zoals we hem zagen tijdens de presentatie gaat naar alle waarschijnlijkheid niet toegelaten worden op de Europese wegen. Waarom de Cybertruck hier niet welkom is, maar wel mag rondrijden in Amerika lees je hier.

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult Tesla Cybertruck functie die niemand aan zag komen
Sluiten